Katso kuvat ja video: Vedenpaisumus pyyhkäisi viikonloppuna Kaarinan yli – Hovirinnan ranta säästyi pahimmalta

0
Saunasta suoraan uimaan! Kuusistossa Krogsbyssä oli lauantaina vesi näin korkealla. Kuvan lähetti Paula Tauriainen. ”Onneksi vesi pikkuhiljaa lähti laskusuuntaan, joten säästyivät lattiat kastumiselta”, hän kertoi.

Vesistöjen pinta nousi viikonloppuna häkellyttävän korkealle Kaarinassa, kun Tuulikki-myrskyn rankkasateet nostattivat jo valmiiksi korkealle olleiden vesistöjen pintaa.

Kaarina-lehti sai lukijoilta useita kuvia, kun laiturit jäivät veden alle ja vedet nousivat saunanportaille.

Lehti myös julkaisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa Aria Kansan nappaaman videon Hovirinnan rannalta, jossa laiturin valot vain loistivat vedenpinnan läpi. Moni ennusti, että hieno ranta on mennyttä.

Alkuviikolla kävi kuitenkin ilmi, että ranta säästyi pahimmilta tuhoilta.

– Vain muutamia korjaustoimenpiteitä joudutaan tekemään, sekä siivoamaan hieman ranta-alueita, kertoo Kaarinan viheraluemestari Tiina Ranki.

– Veden korkeuden vaihtelut ovat Kuusistonsalmessa aika tavallisia. Tosin ihan näissä korkeuksissa ei olla muutamaan vuoteen käyty. Rantakasvillisuus on joka tapauksessa selvinnyt suhteellisen hyvin. Lajikkeet on valittu siten, että ne kestävät merivettä ja vedenpinnan vaihteluita.

Hurja video Hovirinnan rannalta lauantailta löytyy täältä.

Ranki kommentoi, että enemmän tuhoa Hovirinnan rannalla aiheuttavat autot ja muut kulkuneuvot, jotka käyttävät nurmi- ja istutusalueita ajoratoina.

Teksti: Maria Kesti