Katso upeat kuvat Rakas Kaarina -kisasta – seuraavassa sarjassa etsitään kuvia modernista ja historiallisesta Kaarinasta

0
Johanna Siivosen kuva auringonlaskusta Voivalassa joulukuussa 2019. Arvio: ”Kuvassa on kauniit ja luonnolliset värit, tasapainoinen sommittelu ja sopivan pysähtynyt tunnelma.” Kuva voitti Luonnon helmassa -sarjan.

Huikeita, järjettömän upeita kuvia. Voittajaa on todella vaikea valita.

Kaarina-lehden, Kaarinan kaupungin, Kaarinan Kehitys Oy:n ja Know Your Hoodsin Rakas Kaarina -valokuvakilpailun ensimmäiseen sarjaan tuli yli sata toinen toistaan näyttävämpää valokuvaa Kaarinasta.

Lopulta voittajaksi valikoitui Johanna Siivosen kuva auringonlaskusta Voivalassa joulukuussa 2019. Väkevään, vahvaan ja harmoniseen kuvaan oli tallentunut lähes mustavalkoinen, raukea hetki auringon juuri laskiessa. Kuvassa on katseenvangitsijoita sekä etualalla että taustalla, mikä saa aikaan miellyttävän syvyysvaikutelman.

Lisäksi 12-vuotias Fiona Niskanen sai kunniamaininnan.

Kaikki seitsemän kärkeen yltänyttä kuvaa ovat mukana tässä nettiartikkelissa. Nämä kuvat pääsevät myöhemmin myös loppufinaaliin, kun kaarinalaiset saavat äänestää koko kisan voittajan.

Sarjan teemana oli Luonnon helmassa. Useimmat olivat ottaneet kuvia veden läheisyydestä, ja suosituimmat kuvauskohteet olivat Littoistenjärvi, Kuusistonsalmi ja Hovirinnan ranta.

Seuraavan sarjan teemana on Moderni ja historiallinen Kaarina.

Kuvia voi lähettää 1.3. asti.

– Kaarinalla on pitkä historia, ja alueelta on löytynyt muinaisjäänteitä kivi- ja rautakaudelta. Ensimmäinen mainita asiakirjoista löytyy vuodelta 1309. Kaupungista löytyy kiinnostavia historiallisia kohteita ja asuinrakennuksia useilta vuosikymmeniltä. Lisäksi Kaarina uudistuu vauhdilla, kruununaan kuntalaisten yhteinen ja moderni Kaarina-talo, miettii Susanna Lahtinen Know Your Hoods -yrityksestä.

Uuden sarjan voittajalle on luvassa leffaliput kahdelle Kino Piispanristillä.

Teksti: Maria Kesti

Millä tahansa seuraavista keinoista osallistut kisaan:

Instagramissa: Tägää kuvaan #rakaskaarina.
Facebookissa: Lisää kuvasi Know Your Hoodsin Facebook-sivuilla kisapostauksen kommenttiosioon.
Sähköpostilla: Lähetä kuva osoitteeseen info@cyf.fi.
Kerro kuvan yhteydessä, mistä ja milloin kuva on otettu. Ilmoita myös nimi tai nimimerkki, jota haluat käytettävän mahdollisen voiton yhteydessä.
Kuvien ei tarvitse olla uusia, vaan myös vanhoilla digikuvilla voi osallistua kisaan. Muista kuitenkin kertoa, mistä ja milloin kuva on otettu. Lisäksi jos kuvaan liittyy tarina, sen saa mielellään kertoa.
Lähettämällä kuvan kisaan annat samalla luvan siihen, että kuvaa voi julkaista kilpailua koskevissa julkaisuissa Kaarina-lehdessä sekä Kaarinan kaupungin, Kaarinan Kehityksen ja Know Your Hoodsin verkkosivuilla ja some-kanavilla.
Lisätietoja löytyy Know Your Hoodsin verkkosivuilta.