Kuovinkadun päiväkodin kohtalo ei ratkennut vieläkään

0
13.

Tekninen lautakunta otti tuumaustauon siihen, mitä tehdä Kuovinkadun sisäilmaongelmista kärsivälle päiväkotirakennukselle. Lautakunta halusi ennen päätöstä tutustua kiinteistön kuntokartoitusraporttiin sekä käydä paikan päällä. Ratkaisu oli yksimielinen.

Kunnossapitopäällikkö Jari Silvennoisen ja palvelupäällikkö Heidi Pajun valmistelemassa pohjaehdotuksessa kiinteistöstä olisi suoraan luovuttu.

Rakennus on 30 vuoden ikäinen: se valmistui vuonna 1989. Sisäilmailmoituksia alkoi tulla kevättalvella 2019, kun talo saatiin kokonaan päiväkotikäyttöön.

RTC Vahanen Oy:n rakennetutkimusten mukaan talo aiheuttaa terveysriskin sen käyttäjille. Sitowise Oy:n mukaan rakennuksessa pitäisi uusia vähintäänkin salaojitukset, vesikaton läpivientien tiivistykset, lämmöneristys, yläpohjan ja ulkoseinien ilmantiiveys, ulko-ovet, kuraeteiset, ilmanvaihto laitteineen, valaistus, kaapeloinnit, kosteiden tilojen ulkoseinät, kevyet väliseinät, viemäreiden runko-osat ja lattiapinnat.

Remontin kustannusarvio on 1,5–3,5 miljoonaa euroa, sen mukaan, kuinka mittavasti rakennusta aiotaan remontoida. Lisäksi rakenteissa voi piillä lisäongelmia.

Vastaavankokoinen uusi päiväkoti maksaisi 4,2 miljoonaa euroa.

Sinällään Kairiskulmalla tarvitaan jatkossakin päiväkotia, ja lapsimäärän ennustetaan kasvavan.

Kuovinkadun päiväkotikiinteistön omistaa Kaarinan Palvelukiinteistöt Oy.