Lentopalloa iskettiin vanhemmuuden tukemiseksi

0
Kilpasarjan ottelussa Sikariporras Espoosta ja Lions Club Turku Pohjola.

Vuoden 2020 yhteisvastuulentopalloturnaus pelattiin viime lauantaina Littoisten monitoimitalon liikuntahallissa. Turnaukseen osallistui 14 joukkuetta Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueilta.

Turnauksen avasi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakonia- ja sielunhoitotyön johtaja Teemu Hälli.

Tämän vuoden keräyksen teemana on vanhemmuuden tukeminen. Yhteisvastuu 2020 tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tukemalla vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Yhteisvastuun juuret ovat syvällä Suomen historiassa. Syksyllä 1949 sodan ja pahojen hallavuosien jälkeen lapsiperheiden tilanne Pohjois- ja Itä-Suomessa oli heikoissa kantimissa. Lapset olivat aliravittuja ja sairaita. Työttömyys vaikeutti perheiden toimeentuloa. Tarvittiin pikaista apua, mutta auttavaa järjestelmää ei ollut.

Ensimmäiset Yhteisvastuu-talkoot polkaistiin käyntiin vuonna 1950 kaikissa seurakunnissa. Suomalaisten lähimmäisenrakkaus ylitti kaikki odotukset. Pohjois- ja Itä-Suomen nälkäänäkeville lapsiperheille kerättiin 60 miljoonaa silloista markkaa, tuplasti yli tavoitteen.

Vuoden 2020 keräys auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Marko Heimonen