Mielipitei: Karinakoti myös kaarinalaisille

0

Kaarinan kaupunginvaltuusto käsitteli helmikuun alussa loppukesästä 2019 kokoomusryhmän jättämää valtuustoaloitetta Karinakodin palveluiden ostosta. Koska Karinakodin tulevaisuus oli aloitteen jättämisen aikaan epäselvä, ehdotimme kahden kiintiöpaikan ostamista Kaarinalle Karinakodista, jotta siltä osin toiminnan jatkuvuus voitaisiin turvata.

Aloitteen käsittelyn aikana Turun kaupunki päätti jatkaa Karinakodin toimintaa palliatiivisena yksikkönä, ja sen palveluita voivat ostaa kaikki seudun kunnat. Kaarinassa aloitteen käsittelyssä päädyttiin siihen, että tarvetta kahden kiintiöpaikan ostoon ei ole, mutta maksusitoumuksen Karinaan kaarinalaiset saavat halutessaan.

Kaarinassa saattohoitovaihtoehtoja tarjoavat jatkossakin siis kotisairaala, terveyskeskuksen vuodeosasto ja Karinakoti. Toivottavasti Kaarinassa Karinakotia muistetaan myös tarjota aidosti vaihtoehtona.

Olemme tyytyväisiä, että Karinakodin erinomaisen ammattitaitoinen ja inhimillinen saattohoitotoiminta saa jatkua!

Sanna Vauranoja

Kokoomuksen valtuustoryhmä, Kaarina