Mielipitei: Miksi lumiesteitä ei oteta Raadelman risteyksestä kesäksi pois?

0

Kaarina-lehdessä kirjoitettiin Raadelman ja 110-tien risteyksestä, jossa oli sattunut kolari. Ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang totesi artikkelissa, että risteyksen näkemäestettä eli alikulkutunnelin kaiteita ei voi siirtää pois.

Itse ajan tästä liittymästä monta kertaa päivässä, ja todellisuudessa pahimpana näkemäesteenä on kaiteisiin kiinnitetty lumieste, joka estää aurauslumien putoamisen alkulkutunnelista tulevien päälle. Miksi sitä ei irroteta lumettomiksi vuodenajoiksi pois? Se olisi helppo ruuvata irti.

Kaarinassa on myös useita muita alikulkutunneleita, joissa lumiesteitä ei ole lainkaan.

Lisäksi Raadelman risteyksen STOP-merkin pysäytysviiva pakottaa pysähtymään juuri siihen kohtaan, jossa on huonoin näkyvyys.

Arto Elo (sd.)