MM-kisapaikka jäi saamatta – Dream Edges luisteli hopeaa

0
Arkistokuva Kaarinan Taitoluistelijoiden harjoituksista.

Kaarinan Taitoluistelijoiden juniorijoukkue Dream Edges sijoittui viikonloppuna Helsingissä käydyissä muodostelmaluistelun 3. valintakilpailuissa toiseksi pisteillä 188.21. Hopeasija ei kuitenkaan riittänyt lunastamaan kisapaikkaa tuleviin muodostelmaluistelun MM-kisoihin.

Odotukset tälle kisakaudelle ovat olleet suuret. Hallitseva SM-mestari sai kaksi viikkoa aikaisemmin Ranskassa French Cupin kisasuorituksestaan mahtavan pistesaaliin, joka oli todella tervetullut. Kauteen on kuulunut myös harmillisia epäonnistumisia. Erityisesti Dreamien vapaaohjelma on erittäin vaativa.

Nykyisen valintakäytännön mukaan junioreiden maailmanmestaruuskisojen edustuspaikan saavat kaksi joukkuetta, joista toinen on 3. valintakilpailun voittaja ja toinen määräytyy kauden kolmen kilpailun pisteiden keskiarvosta laskettuna. Suomen edustusjoukkueet ovat tänä vuonna kaksi helsinkiläisseuraa. HSK:n Team Mystique ja HTK:n Team Fintastic edustavat Suomea Nottinghamissa Britanniassa 14.–15.3.

– Vaikka emme tällä kertaa saaneet MM-kisapaikkaa, oli kisasuoritus joukkueen näkökulmasta hieno. Lyhytohjelmassa saimme kaikki tekniset tasot läpi, mistä olemme todella tyytyväisiä. Vapaaohjelma oli myös parastamme, ja nautimme luistelusta täydellä sydämellä siitä huolimatta, että emme yltäneet ensimmäiselle sijalle, Dreamien kapteeni Viivi Rannikko kertoo.

Vapaaohjelman teema on Stonehenge, ja siinä herätetään mystinen rakennelma henkiin. Yleisössä teema on herättänyt huomiota omaperäisyydellään. Lisäksi ohjelma on vauhdikas, ja sen tunnelma on maaginen.

Ylipäätänsä suomalaisten huippujoukkueiden ohjelmat ovat tunnettuja voimakkaasta tarinallisuudestaan.

– Kisakausi jatkuu vielä, ja seuraavaksi suuntaamme kolmen viikon päässä odottaviin SM-kilpailuihin. Nämä viikot aiomme treenata tarmolla viimeistellen ohjelmamme, ja lähdemme puolustamaan suomenmestaruuttamme.

Teksti:Arja-Leena Paavola. Kuva: Ville Vairinen.