Nuoret kysyvät: Leviääkö koronavirus myös Kaarinaan?

0

Kysyjänä poika, 13 v, Valkeavuoren koulusta.

Vastaus:

“Todennäköisesti ei.

Suomessa on toistaiseksi todettu vain yksi Wuhanin koronaviruksen aiheuttama tautitapaus turistilla Lapissa. Siellä häntä hoidetaan erillään muista ihmisistä tarkkoja tartunnantorjuntatoimia noudattaen, jotta virus ei leviä. Muualla Suomessa, kuten Kaarinassa, tapauksia ei ole todettu.

Yksittäiset sairastumiset ovat Suomessa ja Kaarinassa jatkossakin mahdollisia.

Kaarinassa, kuten muutenkin koko Suomessa, on liikkeellä tällä hetkellä myös muita tavallisia hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia.

Viruksilta ja bakteereilta on hyvin suojassa, kun muistaa pestä kätensä huolellisesti esimerkiksi ennen ruokailuja, wc-käyntien jälkeen, yskimisen ja niistämisen jälkeen ja aina kotiin tullessa. Jos on yskäinen tai nuhainen, suu ja nenä pitää peittää yskimisen tai aivastuksen ajaksi nenäliinalla tai kyynärtaipeella ja muistaa taas sen jälkeen pestä kädet.”

Laura Louhi, hygieniahoitaja, ja Rita Arjonen, avosairaanhoidonylilääkäri, Kaarinan terveyskeskus