“Onneks ollaan samassa veneessä” – katso kuvat penkkareista!

0
Alakoululaisten pipot täyttyivät puolilleen karkeista.

Kolme kuorma-autollista Kaarinan lukion abeja kurvasi penkkariajelulle auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Lavalla hytisevien onneksi pakkasta oli vain muutama aste.

Tänä vuonna penkkareita juhlittiin edellisvuosista poiketen kahdessa erässä. Kaarinan ja Turun tapaan varaslähtö penkkareihin otettiin Tampereella, Joensuussa ja Lahdessa. Helsinki, Vantaa ja monet muut kaupungit juhlivat penkkareita vasta viikkoa myöhemmin.

Syynä aikataulueroihin on ylioppilaskokeen uudistus, joka poisti erilliset kielten kuuntelut. Aiemmin penkkareita vietettiin heti kuunteluiden jälkeen helmikuun puolivälissä. Nyt jokainen lukio saa päättää ajankohdan itse.

Kaarinan lukion abit kiittelivät tänä vuonna lakanoissaan Wikipediaa ja Googlea sekä totesivat olevansa samassa veneessä, mitä ikinä tapahtuukin.