Pahimus: Sairaalat T, A, U ja TI

0

Turun uuden sairaalaan nimikilpailuun lähetettiin reippaat 3 600 nimiehdotusta. Vähän ihmetyttää, miten kehnoja ne muut ehdotukset ovat olleet, kun voittajaksi valittiin Majakkasairaala? Pahimus ei ole vielä keksinyt, miten majakka liittyy sairaalaan tai sairaala mereen.

Majakka-nimi ei varsinaisesti myöskään rimmaa olemassa olevien T-, A- ja U-sairaaloiden kanssa. Järkeenkäyvempi nimi uudelle sairaalalle olisi ollut esimerkiksi TI.

Tietysti onhan se runollista todeta viettäneensä viimeiset elinpäivänsä Majakassa. Toisaalta on pieni riski hypätä puolitajuttomana taksiin ja pyytää kuskia ajamaan Majakalle. On tuurista kiinni päätyykö Isokarille vai Kylmäpihlajaan.

Kaarina on onneksi noudattanut rakennustensa nimeämisessä perinteisempää linjaa. Piikkiön Valmakodin peruskorjauksen jälkeen vanhainkodilla järjestettiin nimikilpailu. Jännityksen maksimoimiseksi uusi nimi paljastettiin lehdistötilaisuudessa. Voittajaehdotus oli niinkin omaperäinen kuin Piikkiö-koti. Uudesta virastotalosta tuli, yllätys yllätys, Kaarina-talo.

Jos Kaarinaan joskus saadaan uusi liikuntahalli tai Hovirinnan rantaan saunarakennus, Pahimus säästää kaarinalaiset nimikilpailun vaivalta. Turvallisinta on nimetä ne Kaarinan liikuntahalliksi ja Hovirinnan saunaksi.