Raadelman risteyksessä kolaroitiin – ongelmana autoilijoiden piittaamattomuus vai näkemäeste?

0
Arkistokuva Raadelmasta.

Kaarina-lehden lukija Marko Heimonen lähetti Jaana Heimosen nappaaman kuvan kolarista 110-tieltä. Autot olivat törmänneet viikko sitten maanantaina Raadelman risteyksessä.

”Raadelman risteysalueella tapahtuu kolareita nopeusrajoituksen alentamisesta huolimatta. Näkyvyys risteyksessä on paikoin huono”, harmitteli Marko Heimonen.

Risteysalueelle on haviteltu liikennevaloja, mutta toistaiseksi niitä ei ole toteutettu.

Ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang ei jaa Heimosten näkemystä Raadelman risteyksen kolaritiheydestä.

– Kun tein haun poliisin onnettomuustilastoihin, sain lähivuosilta esiin vain neljä onnettomuutta, joista yksi oli peuraonnettomuus. Hyvin vähän tuossa risteyksessä sattuu kolareita Turun seudun ongelmallisimpiin risteyksiin verrattuna. Liikennettähän on sivuteiltä suhteellisen vähän, hän toteaa.

Hän myöntää, että risteyksessä on näkemäeste. Kun 110-tielle kääntyy kohti Piikkiötä, on pieni sektori, jossa alikulkutunnelin sillankaide häiriköi näkyvyyttä.

– On ajettava sellaiseen kohtaan, missä kaide ei enää häiritse. Riittävän hyvä näkyväisyys risteyksessä joka tapauksessa on, eikä niitä kaiteita voi poistaa. Suurempi ongelma tässä risteyksessä on, että ihmiset ajavat pysähtymättä STOP-merkin takaa. Lisäksi ajetaan ylinopeutta.

Mikäli risteykseen rakennettaisiin liikennevalot, ne tulisivat ainakin osittain Kaarinan kaupungin kustannettaviksi.

Teksti: Maria Kesti