Runosuoni sykkii Kaarinassa tällä viikolla

0
– Jatkuvasti sanotaan, että runous on marginaalissa, mutta esimerkiksi lavarunotempaukset ovat erittäin suosittuja, totesi Siru Kainulainen viime vuoden Runo-Kaarina-festivaalissa. Hän veti Kaarina-salissa paneelia, johon osallistuivat Juha Kulmala, Johanna Venho ja Tommi Parkko.

Toista kertaa järjestettävä Runo-Kaarina-festivaali alkaa ensi viikolla, kun Kaarinan kaupungin Runo-Kaarina-kilpailu avataan. Luvassa on jälleen lukuisia runoesityksiä, sanataidetyöpajoja ja paneeleita.

Festivaalia vietetään tiistaista lauantaihin eri puolilla Kaarinaa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Keskiviikkona esimerkiksi lied-pianisti ja musiikkipedagogi Pasi Helin sekä runoilija ja opettaja Tommi Parkko keskustelevat Kaarina-talossa runojen rytmistä. Kaarinan kirkolla taas Pirjo Vahtola lausuu runojaan. Vahtolan runot käsittelevät työtä fyysisenä työnä, miesten ja naisten työnä, mutta myös runoilijan, filosofin ja papin työnä. Esityksen on ohjannut Maaret Perälä.

Kaarina-lehti poimi festivaalin tiistain ja keskiviikon ohjelmasta tärppejä lukijoille. Loppuviikon vinkkejä on luvassa ensi viikon lehdessä.

Runo-Kaarina on Kaarinan kaupungin järjestämä valtakunnallinen kilpailu esikoisrunoilijoille.

Sanaa ja taidetta


Lapsille: Kalevala-henkinen musiikkisatuhetki pääkirjastossa 12.2. klo 9.30 ja 10.

Runojen tekijöille: Pasi Helin ja Tommi Parkko pohtivat rytmiä runoudessa ja musiikissa 12.2. klo 17.30 Kaarina-salissa.

Runojen kuuntelijoille: Turku Öpen Mic goes Runo-Kaarina. Runo-Kaarina-voittajat esiintyvät avolavaillassa klo 19 Bar Ö:ssä Turussa.

Runojen kuuntelijoille 2: Pirjo Vahtolan esitys Pitää elämää yllä klo 19.30 Kaarinan kirkossa.

Ikäihmisille: Hovirinnan palvelukeskuksessa 11.2. klo 10 Mirkka Mattheiszen kertoo runoistaan ja klo 12 on Rolf Wirtasen Tuokio Lapin tunnelmassa. Samaa ohjelmaa löytyy Visiitistä 11.2. klo 14 ja 13.2. klo 10, Värttinästä 11. ja 12.2. klo 10 ja Tupasvillasta 12.2. klo 12.