Urheilufanin herkkupala tarjolla: derby-tunnelmaa Kupittaalla

0
Marius van Andringa ohittaa Vilpas-sentteri Jamuni McNeacea. Taustalla oleva Teemu Rannikko ei valitettavasti ole enää pelikunnossa.

Korisliiga palaa maajoukkuetauolta keskiviikkona, ja Kupittaan palloiluhallilla on tarjolla todellinen urheilufanin herkkupala, paikallisottelu.

Kaarinalainen Ura Basket eGameStars isännöi Varsinais-Suomen derbyssä Salon Vilpasta. Joukkueet pääsevät otteluun levänneinä ja harjoitelleina, sillä vain Vilppaan Mikko Koivisto on pukenut pelipaidan päälleen viimeisen kahden viikon aikana. Koivisto oli mukana Susijengin kahdessa ensimmäisessä karsintaottelussa vuoden 2021 EM-kisoihin.

Kauden aikaisemmat derbyt on kirjattu kotijoukkueiden nimiin, kun Ura Basket eGameStars otti yllätysvoiton huikealla viimeisen neljänneksen kirillään lokakuussa pelatussa trillerissä ja Vilpas hoiti omansa Salohallissa 20 pisteen voitolla.

Paljon on muutoksia tapahtunut joukkueissa varsinkin ensimmäisen kohtaamisen jälkeen. Uralta lähti marraskuussa kaksi vahvistusta, ja tilalle saapui kolme oivaa pelimiestä. Salossa on ulkomaalaisvahvistuksia nähty kauden aikana peräti yhdeksän. Osa miehistä on tosin vaihtunut Vilppaan järkyttävän loukkaantumissuman takia.

Jos oli Ura Basketilla viime kaudella huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa, niin tällä kaudella on salolaisilla. Hetken aikaa peräti kolme Susijengi-pelaajaa oli samaan aikaan loukkaantuneena, kun J uho Nenonen, Mikko Koivisto ja turkulaislähtöinen lajilegenda Teemu Rannikko olivat sairastuvalla. Pelimiehistä ainoastaan Koivisto on pelikunnossa tällä hetkellä. Rannikon pelit tältä kaudelta ja kenties koko uralta on valitettavasti pelattu.

Loukkaantumiset eivät derbyä kuitenkaan hidasta. Ottelussa on mielenkiintoisia taistelupareja, muun muassa levyrihirmut Uran Dustin Thomas vastaan Salon Jeremiah Wood ja heittäjien kamppailu Uran Marius van Andringa vastaan Vilppaan Mikko Koivisto.

Ura Basket eGameStars lähtee jälleen kerran derbyyn altavastaajana, ja se antaakin joukkueelle pienen etulyöntiaseman. Paineet ottelun voitosta ovat Salon päässä, jossa taistellaan runkosarjan voitosta, kun taas kaarinalaiset kaipaavat kipeästi pisteitä, jotta pudotuspeleistä voi vielä haaveilla.

Ura Basket eGameStars vastaan Salon Vilpas, keskiviikkona 26.2. klo 18:30 Kupittaan palloiluhallilla.