Esperi sulkee Littoisissa moitteita saaneen kehitysvammaisten kodin

0

Esperi sulkee hoitokodin Littoisissa kannattamattomana.

Koti Littoinen on 31-paikkainen yksikkö, jossa Esperi on tarjonnut huolenpitoa kehitysvammaisille ja muille vammaisille asukkaille sekä mielenterveyskuntoutujille.

Yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä Esperi on tehnyt päätöksen sulkea yksikön kannattamattomana. Yksikön tilat eivät enää täytä nykyajan vaatimuksia, ja toiminnalliset sekä taloudelliset edellytykset kestävään palvelutuotantoon ovat heikentyneet merkittävästi.

Tavoitteena on lopettaa yksikön toiminta 12.4. mennessä.

– Seuraamme jatkuvasti muuttuvaa koronavirustilannetta ja reagoimme viranomaisohjeistuksiin. Tarvittaessa teemme muutoksia aikatauluihin. Meille tärkeintä on varmistaa, että asiakkaiden siirrot voidaan toteuttaa asiakkaiden terveyttä ja turvallisuutta vaarantamatta, sanoo aluepäällikkö Patrik Ekström Esperistä.

Kaikille kodin 13 nykyiselle asukkaalle pyritään löytämään uusi koti yhteistyössä kuntien kanssa. Kodissa työskentelevälle henkilöstölle tarjotaan uusia työtehtäviä muista Esperin kodeista. Mikäli sopivia uusia tehtäviä ei löytyisi, työsuhteet joudutaan irtisanomaan.

– Olen pahoillani päätöksestä. Tilojen päivittäminen ajanmukaisiksi olisi vaatinut investointeja, joihin meillä ei ole mahdollisuutta, sanoo Ekström.

Helmikuussa Kaarina-lehti uutisoi, että hoitokoti ei ole noudattanut toimilupaansa. Tämä kävi ilmi, kun Lounais-Suomen aluehallintovirasto pyysi Kaarinan kaupunkia tekemään tarkastuskäynnin hoitokotiin. Kävi ilmi, että hoitokodin henkilöstömitoitus ei ollut marras-tammikuussa toimiluvan mukainen ja rakennuksessa on muutostarpeita. Esimerkiksi lääkeenjakotila ei vastaa säädöksiä, eivätkä tilat ole esteettömiä.

Koti tuli osaksi Esperi-konsernia vuonna 2009.