Häh: Miksi nuorisovaltuuston pöytäkirjoja ei näy kaupungin järjestelmässä?

0

Kaarinan kaupungin päättävien elinten esityslistat ja pöytäkirjat löytyvät verkosta tweb-järjestelmästä, johon löytyy linkki kaupungin verkkosivuilta. Järjestelmästä voi käydä seuraamassa Kaarinan valtuuston, hallituksen, lautakuntien, neuvostojen ja toimikuntien päätöksentekoa – mutta ei nuorisovaltuuston.

Miksi näin, Kaarinan hallintojohtaja Päivi Antola?

– Päädyimme siihen, että emme velvoita nuorisovaltuustoa ottamaan käyttöön ja opettelemaan uutta ohjelmaa. Nuorisovaltuustolle voidaan sallia vapaamuotoisempi toimintatapa kuin muille kaupungin toimielimille.

Nuorisovaltuusto toimii nuorten omin voimin, eli nuoret huolehtivat itse esityslistoista ja niiden lähettämisestä nuorisovaltuuston jäsenille. Nuvan sihteeri on yksi nuorisovaltuuston jäsenistä, kun muissa kaupungin toimikunnissa sihteerinä toimii kaupungin virkamies.

Löytyykö nuorivaltuuston esityslistoja ja pöytäkirjoja muualta netistä?

– Kyllä, pöytäkirjat löytyvät verkosta Kaarinan nuorisovaltuuston sivulta.

Nuorisovaltuuston esityslistojen julkaisu netissä on myös hyvä idea, ja tätä voisimme ottaa pohdittavaksi. Ne saattaisivat lisätä kiinnostusta nuorisovaltuuston toimintaa kohtaan ja edistää käsittelyssä olevia asioita.

Teksti: Maria Kesti