Häh:Mitä Hartwallin tornitalolle on tapahtumassa?

0
Ohikulkijat ovat seuranneet uteliaina, mitä on meneillään Piispanristin maamerkissä, Hartwallin entisen panimon korkeimmassa rakennuksessa. Alun perin Piispanristille oli tulossa Auran Panimo, mutta Hartwall osti kyseisen panimon vuonna 1971 ja vei panimon rakennusurakan loppuun.

Monet kaarinalaiset ovat ihmetelleet, mitä Hartwallin panimon korkeimmassa rakennuksessa tapahtuu. Jotain on ollut meneillään vuodenvaihteesta saakka: rakennus on huputettu.

Hartwallin entisen panimon kiinteistöt ovat usean kiinteistöosakeyhtiön omistuksessa.

– Julkisivuremonttia tehdään parhaillaan, ja laitamme tiloja parempaan kuntoon, paljastaa yksi vastuuhenkilöistä, joka haluaa toistaiseksi pysyä nimettömänä.

Hän pysyy myös tarkemmista suunnitelmista salaperäisenä. Lopullisia päätöksiäkään ei ole tehty. Joka tapauksessa panimon korkeimpaan rakennukseen eli Piispantorniin on tulossa lisää yritystilaa ”muutama tuhat” neliötä. Hiukan erikoislaatuisempia suunnitelmia on luvassa.

– Päämääränä on houkutella uusia yrityksiä, ja rakennuksen ulkokuori oli joka tapauksessa korjauksen tarpeessa, hän toteaa.

Panimorakennuksiin on siis odotettavissa uutta yrityskeskittymää.

– Paljonhan panimossa on tällä hetkellä tyhjää tilaa, miettii Laura Karlsson Scale Up Oy Ltd -yrityksestä.

Scale Up on toimitilakalusteiden toimittaja, jolla on toimitilat Piispantornissa.

– Miljöö on huikea, autenttinen tehdasmiljöö ja maamerkki. Me vitsailemme usein, että työskentelemme Kaarinan ainoassa tornitalossa! Karlsson naurahtaa.

Hartwallin tiloissa toimii tällä hetkellä muun muassa puhdastilatekstiilien huoltoon keskittynyt Cletec Oy, Huvilupa, ohjelmistoyritys a.i.mater Oy ja ANNAsport.