Häihin ja hautajaisiin vain kymmenen henkilöä

0
10 henkilön rajaus koskee tämänhetkisen tiedon mukaan myös kirkollisia toimituksia. Arkistokuva Kuusiston kirkosta.

Seurakuntien toiminta on mullistunut koronaviruksen vuoksi. Kaarinan seurakunnassa ehdittiin jo loppuviikolla peruuttaa sururyhmät, tapaamiset, laitoskäynnit, perhekerhot, vertaistukiryhmät ja jäljelle jätettiin vain jumalanpalvelut, häät, kasteet ja hautajaiset. Nyt myös niihin osallistumista on rajoitettu.

– Yritämme olla nyt enemmän läsnä puhelimessa, sosiaalisessa mediassa ja teknisillä välineillä, kertoo Kaarinan kirkkoherra Ville Niittynen.

– Tosin uudet käytännöt ovat vielä auki.

Jumalanpalveluksista määrätään laissa, eikä niitä voi peruuttaa. Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti jumalanpalvelukset toteutetaan kirkoissa ilman seurakuntalaisia. Isoimpien kirkkojen jumalanpalveluksia voi seurata televisiosta.

Hautajaisiin, häihin ja kasteisiin saa osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä.

Tieto on kohtalaisen hyvin mennyt perille, eikä ovelle turhaan kolkuttelijoita ole Niittysen mukaan juuri ollut. Koronaviruksen vaikutus rippileireihin on vielä auki, mutta ainakaan vähään aikaan rippikouluryhmät eivät kokoonnu.