Kaarina valmistautuu koronaepidemiaan: kehittämishankkeet viivästyvät

0
Arkistokuva Kaarinan valtuustosalista.

Koronaepidemia ja sen aiheuttama poikkeustilanne näkyy myös kunnallisessa päätöksenteossa. Kaarinassa varaudutaan, että kaupunki pystyy reagoimaan tarvittaessa hyvinkin nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että poikkeusoloissa kaupunginhallitus saadaan koolle tarvittaessa kolme tuntia kutsun lähettämisestä, silloin, kun kyse on valmiuslain käyttöönottoasetuksen täytäntöönpanoon liittyvistä asioista.

Koronavirusepidemian takia myös kaupunginjohtajan hankintarajaa nostetaan. Normaalioloissa Kaarinan kaupunginjohtajalla on valtuudet päättää korkeintaan 100 000 euroa maksavista hankinnoista. Poikkeusoloissa kaupunginjohtajalle annetaan valtuudet päättää koronavirusepidemiaan liittyvistä kriittisistä ja kiireellisistä hankinnoista 500 000 euroon asti.

Poikkeustilanteen takia osa Kaarinassa käynnissä olevista kehittämishankkeista saattaa viivästyä. Kaupunginhallitus päätti, että henkilöstön voimavarat kohdennetaan epidemian hallintaan, erityistä tukea tarvitsevien asukkaiden auttamiseen ja muihin epidemiasta johtuviin työtehtäviin.

Epävarman tilanteen takia ensi vuoden talousarvion valmistelua lykätään kuukaudella. Tavoitteena on, että kaupunginhallitus pääsee käsittelemään talousarvioraamia kesäkuun puolivälissä. Kaupungin talouteen liittyvien säästöohjelmien valmisteluun annettiin lisäaikaa.

Koronaepidemialla saattaa olla vaikutuksia myös kaupungin verkkosivujen uudistamiseen. Uuden sivuston piti valmistua kesäkuun alkuun mennessä. Kaupunginhallitus päätti, että tarvittaessa verkkosivujen julkaisuajankohtaa siirretään ja verkkopalvelu-uudistusta jatketaan niin kauan, kunnes sivusto on saatu julkaisukuntoon.