Kaarinalaiset syövät nyt tillilihaa

0
Jari Suojanen K-Supermarket Katariinasta kertoo, että paras ajankohta saada vessapaperia ja muita herkästi loppuvia tuotteita on aamupäivä, kun hyllyt on juuri täytetty. Kuva on otettu maanantaina puoli yhdeksän aikaan aamulla.

Kaarinalaiset lähtivät viime viikolla muiden suomalaisten tavoin hamstraamaan tavaraa kotikaranteenien varalla.

– Torstaina se alkoi. Vessapaperia on sen jälkeen tullut useaan kertaan lisää – ja mennyt, kertoo K-Supermarket Katariinan kauppias Jari Suojanen .

– Ajoittain hyllyt voivat tyhjentyä, mutta toisaalta lisää saadaan jatkuvasti.

Samaa vakuuttaa myös viestintäassistentti Katja Kuikka Lidl Suomi Oy:stä: vaikka hyllyt silloin tällöin ammottaisivat tyhjillään, seuraavana päivänä haluttua tavaraa on yleensä jo saatavilla. Tiedossa ei ole, että normaalit kuljetukset ja tavarantoimitukset olisivat Kaarinassa vaarassa. S-ketjusta ei ehditty vastata Kaarina-lehden kysymyksiin, mutta tilannetta kehotettiin seuraamaan verkkosivuilta.

Monet kauppiaatkin hamstraisivat mielellään vessapaperia. Kesko säännöstelee tällä hetkellä vessapaperitilauksia, eikä K-kauppias voi tilata niitä omiin varastoihinsa mielin määrin.

Vessapaperin lisäksi monen pitkään säilyvän ruuan menekki on yhtäkkisesti kasvanut.

– Makaronia, riisiä, näkkileipää. Niiden hyllyihin on tullut aukkoja, luettelee Suojanen.

– Säilykehylly tyhjenee myös tehokkaasti. Esimerkiksi sellaiset säilyketuotteet kuin tilliliha ja karjalanpaisti on jatkuvasti myyty loppuun, vaikka normaalioloissa niiden kierto on hyvin pieni. Ja hernekeittoa tietenkin menee paljon.

Paras ajankohta saada vessapaperia ja muita herkästi loppuvia tuotteita on aamupäivä, kun hyllyt on juuri täytetty.

Suojanen kertoo, että Katariinassa esimerkiksi maksupäätteitä puhdistetaan nyt tavallista useammin. Välikapulat on poistettu kassoilta kokonaan käytöstä, sillä ne kiertävät jatkuvasti kädestä käteen.