Kaarinassa kartoitetaan yt-kierrosten tarvetta – päiväkodeista siirtynyt jo työntekijöitä terveydenhuoltoon

0
Lomautuksia voi tulla Kaarinan kaupungin työntekijöille.

Yt-kierrosten käynnistämistä harkitaan Kaarinassa. Kaupunginhallitus pääsee käsittelemään yt-kierroksia maanantaina, mutta saa pohjaehdotuksen käsiinsä vasta samana päivänä.

– Analysoimme tällä hetkellä sitä, miten suurista ongelmista Kaarinassa on kyse ja onko meillä ylipäätään ongelmia. Kokonaisnäkemys on selvittelyn alla, kertoo Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta .

– Joka tapauksessa työt ovat vähentyneet tai loppuneet lähes kaikilla palvelualueilla sosiaali- ja terveyspuolta lukuunottamatta – ja infraa. Vettähän täytyy tulla hanoista koronasta huolimatta. Samaan aikaan monilla ovat työt lisääntyneet.

Henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala iloitsee siitä, että kaupungissa on jo päästy siirtämään parikymmentä ihmistä korvaaviin töihin. Varhaiskasvatuksessa, jossa työt ovat vähentyneet merkittävästi, on paljon työntekijöitä, joilla on hoitoalan koulutus. He ovat omasta halustaan siirtyneet terveyskeskuksen ja vanhustenhoidon puolelle.

Lisäksi työntekijät ovat kehitelleet uusia toimintamuotoja palvellakseen kaarinalaisia, vaikka ovet on suljettu. Esimerkiksi kirjastot jakavat nyt take away -kasseja ja nuorisotyöntekijät kohtaavat nuoria sosiaalisessa mediassa. Näillä on pienimuotoisesti korvattu tavallisia töitä.

Kaupunki on käynyt työntekijäjärjestöjen kanssa alustavia keskusteluja asiasta. Osa kaupungin työntekijöistä on tavallisten lomautusten piirissä, osa lyhennettyjen. Osa taas on työtehtävissä, joissa palkanmaksuvelvoite päättyy, jos toiminta loppuu.

Teksti: Maria Kesti