Kaarinassa otetaan koronavirusnäytteitä auton ikkunan kautta

0
Mehiläinen pystytti maanantaina drive-in-testausaseman Kaarinan torin laidalle. Näytteenottoon vaaditaan Digiklinikan lähete.

Kaarinassa on herättänyt ihmetystä torin laidalle pysäköity Mehiläisen matkailuauto ja sen perään kertyvä autojono. Kyseessä on Turun seudun työelämäpalveluiden yksikönjohtajan Juha Hämäläisen mukaan Mehiläisen rakentama drive-in-testausasema.

Testausasemalla tehdään koronavirustestejä niille sosiaali- ja terveyshuollon työntekijöille, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita. Prosessi on valmisteltu yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Mehiläinen pystytti viime viikon maanantaina drive-in-testausasemia kahdeksalle paikkakunnalle. Kaarinan torin laidalle pystytetty testausasema palvelee Turun seudulla asuvia.

– Haluamme auttaa osaltamme Suomea ja meitä kaikkia koettelevassa vaikeassa tilanteessa, ja tarjota käytössämme olevat resurssit yhteiskunnan hyödyksi. Laajennamme testausta muihin asiakasryhmiimme myöhemmin mahdollisuuksien mukaan, Mehiläisen lääketieteellinen johtaja Kaisla Lahdensuo kertoo lehdistötiedotteessa.

Testauspaikalle ei voi ajaa kuka tahansa, vaan asiakas ohjataan näytteenottoon Mehiläisen etävastaanoton Digiklinikan kautta. Testattava pysyy koko näytteenoton ajan omassa autossaan ja näyte otetaan ikkunan kautta. Tulokset valmistuvat 1-2 päivän kuluessa.