Katso ilmakuvat Hovirinnan koulusta – uudiskoulun rakennustyöt alkavat loppukeväällä

0
Hovirinnan koulusta otetussa ilmakuvassa näkyvät purettu koulu, yhä jäljellä oleva koulurakennus sekä evakkoparakkien rivistöt.

Hovirinnan koulun luokkia tyhjeni tänään keskiviikkona, kun valtionhallinto päätti siirtää Suomen opinahjot kotikouluun. Ainoastaan esikoululaisia ja 1.–3.-luokkalaisia opiskelee yhä kouluissa.

Rakennuttajapäällikkö Markku Leinonen, milloin uudiskoulua aletaan rakentaa? Varsinainen rakentaminen alkanee vapun ja juhannuksen välillä.

Tällä hetkellä suunnittelutyö on valmistunut ja rakennuslupakin myönnetty. Tarjouslaskenta on käynnissä, ja tarjoukset tulevat maaliskuun lopulla. Sen jälkeen päätetään urakoijasta.

Onko koulun suunnittelussa ollut yllätyksiä? Ei varsinaisia yllätyksiä, lähinnä haasteita. Esimerkiksi avoimet oppimisympäristöt ja sukkakoulu ovat tuoneet tilojen sijoittelua ja lisäneliöitä koskevia haasteita. Samoin väistötilojen sijoittelu ja muutenkin tontinkäyttö on tuottanut päänvaivaa suunnittelun, tulevan rakentamisen ja koulunkäynnin sovittamisessa yhteen.

Kenet valittiin koulun arkkitehdiksi? ARK-Takala Oy. Pääsuunnittelijana on Liisa Säde ja projektiarkkitehtina Taina Korppi .

Milloin uuteen kouluun päästään opiskelemaan? Aikaisintaan vuoden 2022 kevätlukukaudella.

Milloin loppuosa koulusta puretaan? Todennäköisesti kesällä 2022.

Teksti Maria Kesti, kuvat Jan Sundman