Korona petrasi Uran jatkohaaveita Korisliigassa

0
Ura Basketin ja Trey Niemen pelit Korisliigassa ja Turun palloiluhallissa saattavat olla tämän kauden osalta pelattuna. Arkistokuva vuodelta 2018.

Suomen Koripalloliitto päätti torstaina pysäyttää sekä Korisliigojen että 1-divisioonien sarjapelit toistaiseksi. Korisliigassa pelaavan Kaarinan Ura Basketin puheenjohtaja Mikko Granström pitää tilannetta valitettavana koripalloväen kannalta, mutta talousvaikeuksissa painivalle Uralle päätös saattoi jopa olla pelastus.

– Meidän tapauksessa näyttää siltä, että päätös keskeyttää sarjat voi jopa säästää hieman rahaa. Hallivuokraa ei tarvitse maksaa, ja sen lisäksi on sopimusteknisiä asioita, joista voi kertyä säästöä. Jos vielä viimeksi puhuin 65 prosentin todennäköisyydestä, että Ura Basketin taival Korisliigassa jatkuu myös ensi kaudella, voi sen lukeman nostaa nyt ainakin 70:ään, Granström pyörittelee.

Tietoa lisää alkuviikosta?


Koripalloliitto kokoustaa alustavan suunnitelman mukaan jatkosta ensi viikon perjantaina. Granström uskoo, että päätös tulevaisuudesta saadaan kuitenkin jo aiemmin.

– Oma veikkaus on, ettei perjantaille asti tarvitse odotella. Varmaan alkuviikosta kuullaan jo lisää, miten tästä edetään. Vaikea nähdä, että pelit vielä tänä keväänä jatkuisivat.

Ura Basketilla on runkosarjaa jäljellä vielä kahdeksan ottelua. Sarjassa joukkue on kymmenentenä.

– Urheilullisestikaan kauden jääminen kesken ei olisi meille katastrofi. Mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat nyt aika ohuet, ja toisaalta vaaraa putoamisesta 1-divisioonaan ei ole, Granström miettii.