Korona tyrehdytti KaaPon unelmaviikonlopun

0
KaaPon puheenjohtaja Olli Tuomisen piti olla avaamassa KaaPo-taloa tulevana viikonloppuna. Koronapandemian myötä avajaiset siirtyvät tulevaisuuteen. Arkistokuva syyskuulta 2019.

Suomen Palloliitto ohjeisti torstaina jalkapalloseuroja keskeyttämään harjoitus- ja pelitoiminnan maaliskuun loppuun asti koronaviruspandemian hillitsemiseksi. Tuo päätös laittoi myös Kaarinan Poikien viikonloppusuunnitelmat uusiksi.

Vastavalmistunutta KaaPo-taloa piti alun perin esitellä kaarinalaisille lauantaina aamupäivästä iltapäivään, minkä jälkeen keskurin tekonurmikentälle odotettiin jopa 400–500 katsojaa seuraamaan, kun KaaPon miesten edustusjoukkue ottaa mittaa hallitsevasta Suomen mestarista, Kuopion Palloseurasta.

KaaPo-talon avajaiset siirtyvät nyt hamaan tulevaisuuteen, kuten kävi myös KaaPo-KuPS-ottelulle. Ottelutapahtuman tyrehtyminen tekee KaaPon puheenjohtaja Olli Tuomisen mukaan kaikkinensa jopa viiden tuhannen euron loven edustusjoukkueen kassaan.

– Ei se välttämättä kuulosta isolta summalta, mutta meidän mittakaavassa se on aika merkittävä rahamäärä. Ennakkoon meillä oli myytynä jo noin sata lippua, minkä lisäksi runsaat 200 junioripelaajaa oli varannut paikat katsomosta. Tällaisessa tilanteessa ei saisi olla itsekäs, mutta kyllä tämä epidemia osui KaaPon kannalta nyt mahdollisimman huonoon aikaan, Tuominen harmittelee.

Kaarina-turnaus liipaisimella?


Kahden viikon katkos harjoitus- ja pelitoiminnassa ei vielä vaikuta dramaattisesti KaaPon toimintaan. Sen sijaan jos katkos jatkuu pitkälle huhtikuuhun, on seura Tuomisen mukaan kaunisteltuna “pahassa jamassa”.

– Kyllä varmaan aika moni seura joutuu pohtimaan, miten tästä selvitään. Meidän kohdalla palkatulle henkilökunnalle toimitettiin varoituslaput mahdollisista edessä olevista lomautuksista tänään perjantaina, ja jos toimintaa ei päästä jatkamaan huhtikuun alusta alkaen, ollaan todella isoissa ongelmissa. Seurassa harrastaminen perustuu kuukausimaksuihin, ja niitä ei tietenkään laskuteta, jos toimintaa ei voida jatkaa, Tuominen kertaa.

Liipaisimella on nyt myös toukokuun lopun perinteinen tyttöjalkapalloturnaus Kaarina-turnaus. Kymmenien joukkueiden ja satojen junioripelaajien turnaus on tuonut järjestävälle seuralle yleensä kymmenien tuhansien eurojen tulot. Nyt tuo potti uhkaa jäädä koronaviruspandemian seurauksena saamatta.

– Se on ollut todella merkittävä summa rahaa järjestäville joukkueille. Kyllä tässä aika märkää rättiä tulee nyt naamaan vähän joka suunnasta.

KaaPo-talon avajaiset “heti, kun mahdollista”


KaaPo-talon avajaiset järjestetään Tuomisen mukaan mahdollisimman pian, kun harjoitus- ja pelitoimintaa päästään jatkamaan.

– Jos toiminta jatkuu normaalisti huhtikuun alussa, järjestetään uudet avajaiset varmasti hyvin pian heti kuun alkupuolella. Mutta sillä asialla on vielä mahdoton spekuloida. Nyt seurataan päivä päivältä, mitä ohjeistuksia Palloliitolta tulee ja toimitaan sen mukaisesti, Tuominen tähdentää.