Koronavirus siirsi Kaarinan lukiossa vain muutamat lakkiaiset syksyyn

0

Ylioppilaskirjoituksia tehtiin viime viikolla poikkeusoloissa, kun kokeeseen ei saanut osallistua pienessäkään flunssassa ja kahden ylioppilaskokeen ajankohtaa aikaistettiin viikolla.

Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitinen kertoo, että poikkeusoloista huolimatta vain muutama yksittäinen oppilas joutuu koronaviruksen vuoksi siirtämään Kaarinan lukiossa lakkiaisiaan ensi syksyyn.

Kirjoituksissa oli yleisesti hieman enemmän poissaoloja kuin tavallisesti keväällä. Pois jättäytyi varsinkin arvosanan korottajia ja ylimääräisiä aineita kirjoittavia.

Laitisen mukaan perheiden palaute ylioppilaskirjoitusten muutoksista oli alkuun varsin äkäistä, ennen kuin perheissä hahmotettiin, että samassa tilanteessa ovat kaikki kirjoittajat Suomessa.

Lukiolaiset käyvät tällä hetkellä etäkoulua. Laitinen oli maanantaina lukiolla vain koulusihteerin ja muutaman opettajan kanssa. Muu henkilökunta ja opiskelijat ovat kotona.

– Viime viikko oli aika kaoottinen. Ylioppilaskirjoitusten valvomisen vuoksi on opetuksen järjestäminen muutenkin vaikeaa, ja nyt yllättäen kaikkina päivinä oli kirjoitukset ja etäopetukseen siirryttiin uutena, Laitinen toteaa.

– Työsarka oli valtava, ja opettajat ovat tehneet pitkiä työpäiviä. Palautteen perusteella etäopetus on kuitenkin lähtenyt käyntiin ihan hyvin. Monia itsestäänselvyyksiä oppii joka tapauksessa nyt arvostamaan uudella tavalla.

Teksti: Maria Kesti