Korutaiteilijan harvemmin nähtyjä teoksia esitellään Kaarina-talossa

0
60-vuotisen uransa aikana Matti Hyvärinen loi tuhansia korumalleja, satoja maalauksia ja piirustuksia sekä useita veistoksia. Hän on myös tehnyt oppikirjan korujen valamisesta.

Kaarina-talossa avautuu maaliskuussa kolme taidenäyttelyä. Talon ensimmäisessä kerroksessa on esillä maamme kansainvälisesti tunnetuimpiin ja palkituimpiin lukeutuneen kaarinalaisen korutaiteilijan Matti Hyvärisen uniikkikoruja, maalauksia ja veistoksia.

Hyväristä (1937–2017) pidetään muotoilun alalla yhtenä suurista pohjoismaiden modernismin nimistä. Oman yrityksensä Sirokorun hän perusti heti täysi-ikäiseksi tultuaan vuonna 1958.

Näyttelyssä on esillä Hyvärisen harvemmin nähtyjä teoksia. Uniikkikorujen lisäksi esillä on hänen maalauksiaan ja veistoksiaan. Viimeisimpinä töinään Hyvärinen suunnitteli ja valmisti hopeisen aterinsarjan, jonka innoittajana toimi Salvador Dalìn surrealismi.

Kaarina-talon toisessa kerroksessa on nähtävillä Flexible Plexibles -ryhmän pleksimaalauksia. Teokset ovat syntyneet Turun Sunnuntaimaalareiden pleksimaalauskurssilla Elina Ruohosen ohjaamina.

Pääkirjaston lastenosastolla avautuu Mielen vapaus -valokuvanäyttely, joka on osa Taksvärkki ry:n kampanjaa. Valokuvanäyttelyssä nepalilaiset nuoret kertovat, kuinka puuttua epäkohtiin ja saada aikaan muutosta.

Kaikki nuoret eivät saa käydä koulua. Lisäksi tyttöjen koulunkäynnin haasteena ovat kunnollisten vessojen puute ja kuukautisiin liittyvät tabut.

– Nuorten ongelmat ovat samanlaisia kaikkialla maailmassa. Ensin ne pitää tunnistaa, sitten ne voidaan ratkaista yhdessä, kertoo valokuvanäyttelyssä esiintyvä 17-vuotias Chandani .