Kuka vei ladon seinät Rauvolassa? – Silminnäkijähavaintojen mukaan kyseessä oli “useamman remonttimiehen ryhmä”

0
Rauvolassa sijaitsevan ladon seinät lähtivät suurimmaksi osaksi vorojen matkaan viikonloppuna.

Kaarinalaista Väinö Sauhulaa kohtasi sunnuntai-aamuna Rauvolan pellolla outo näky: hänen vuokraamastaan ladosta oli edellisen illan ja yön aikana varastettu seinälaudat. Harmaat, iän patinoimat laudat olivat silminnäkijähavaintojen mukaan lähteneet ison porukan voimin hetkessä peräkärryihin ja pakettiautoihin.

– Useampi kuorma siitä on täytynyt tulla. Sen, mitä kuulin, oli, että seinälaudat vei useamman remonttimiehen ryhmä, joilla oli oranssit huomioliivit päällään. Ei siis mitenkään näkymätön porukka, mutta ilmeisesti ihmiset ovat luulleet, että he ovat olleet vain purkamassa latoa, Sauhula kertoo.

Hänen arvionsa mukaan ladon seinät käsittivät noin 5–6 kuutiota lautaa. Iäkäs ja arvokkaasti harmaantunut puu on erittäin suosittua esimerkiksi sisustuksessa ja antiikkihuonekaluja valmistettaessa. Mistään arvottomasta lautanipusta ei siis ollut kyse.

– Minulta on yritetty aiemmin kysellä hintaa laudoille, mutta en ole tietenkään ollut myyjän asemassa, koska ladon omistaa perikunta. Kyllä vorot selvästi tiesivät, mitä olivat hakemassa.

Sauhula toivoo, että mahdolliset silminnäkijähavainnot tapauksesta toimitettaisiin Lounais-Suomen poliisilaitokseen.

Teksti ja kuvat: Jan Sundman