Laura Ennen kolumni: MLL Kaarinan yhdistyksessä on juhlavuosi

0

Tänä vuonna on syytä juhlaan monesta syystä. Suuri ilomme on kertoa, että Mannerheimin Lastensuojeluliitto juhlii tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan maanlaajuisesti, ja samalla juhlimme me Kaarinan paikallisyhdistyksessä 90-vuotista taivaltamme.

Paikallisyhdistysten toiminnassa kulkee koko historian henki mukana, mutta se on silti aina jäsentensä, perheiden ja kaikkien vapaaehtoistensa näköistä eri aikoina. Haluamme, että MLL Kaarinan paikallisyhdistys on perheille tänään osa innostavaa, turvallista ja arjen tukena olevaa perheiden Kaarinaa.

Juhlavuoden kunniaksi meillä on tänä vuonna teemoja eri kuukausina, kuten terveelliset elämäntavat, ystävyys, luonto, ilo, ruoka, kulttuuri, siisteys, taiteet ja leikki.

Juhlavuoden kunniaksi järjestämme MLL Kaarinan paikallisyhdistyksen 90-vuotisjuhlat Kaarina-talolla maaliskuun lopussa 2020. Lisäksi olemme järjestämässä leikkipäivänä toukokuussa koko perheen piknikin leikkipäivän hengessä. Myös perinteikkäät Nappulajuoksut ovat jälleen tulossa elokuussa ilahduttamaan ja liikuttamaan pieniä ja hiukan isompiakin lapsia.

Helpoiten meitä saa tänä päivänä seurattua sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Instagramissa, joista löytyy tietoa tulevista ja ajankohtaisista tapahtumistamme, unohtamatta tietenkään omia MLL-sivujamme, joista löytyy tietoa meistä vielä lisää. Perhekahvilat Oskariinassa ja Poikluoman seurakuntatalolla ovat kaikille perheille, kummeille ja isovanhemmille avoimia, ja niissä järjestetään juhlavuoden teemoihin liittyvää ohjelmaa.

Paikallisyhdistyksemme Kaarinassa on perustettu 30.3.1930. Toiminta tuolloin oli hyvin erilaista: maatalouskerhoja, uimakouluja, hieman myöhemmin sotaorpojen auttamista, siirtoväen ja kaupungista maalle muuttaneiden perheiden avustamista.

Olisi todella hienoa saada kertoa tuon ajan Kaarinaan, että työ perheiden hyväksi yhä jatkuu Kaarinassa yhtä virkeänä kuin ennenkin, nyt vain 2020-luvun perheiden tarpeisiin mukautuen.

Laura Enne

MLL Kaarinan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja