Lyhytelokuvat saavat uuden äänimaiseman Kaarina-talossa

0
Perinteisen keikkailun lisäksi Jantso Jokelin on säestänyt muun muassa mykkäelokuvaa, teatteria, tanssia, runoutta, animaatiota ja tuliveistostapahtumaa.

Kaarina-talossa voi tiistaina kokea konsertin, joka rakentaa uuden äänimaiseman kolmeen lyhytelokuvaan. Performanssin luo multi-instrumentalisti Jantso Jokelin . Esitettävät lyhytelokuvat ovat yhdysvaltalaisen Maya Derenin käsialaa.

Deren kuuluu amerikkalaisen kokeellisen elokuvan ja surrealismin keskeisimpiin vaikuttajiin. Kaarina-talon konsertissa nähdään elokuvat Meshes of the Afternoon (julkaisuvuosi 1943), At Land (1944) ja Ritual in Transfigured Time (1946).

Jantso Jokelin on muusikko, kirjailija ja vapaa toimittaja. Jokelin säveltää uutta musiikkia erityisesti diatonisille ja kromaattisille huuliharpuille sekä resonaattorikitaralle. Hänen musiikkiarsenaaliinsa kuuluu myös turkkilaisia kielisoittimia, beatboxingia, elektroniikkaa ja monia muita vaihtuvia instrumentteja.

Esitys 10.3. kello 19. Vapaa pääsy.