Merikratos: ”Kartoitamme sopivia kohteita muista kaupungeista”

0
Merikratoksen toimitusjohtaja Henna Komonen ja projektijohtaja Esko Sillanpää kertoivat lokakuussa, että uuden, Kaarinaan suunnitellun perhekuntoutuskeskuksen suunnitelmat ovat jo pitkällä.

Perhepalveluita tuottava Merikratos Oy ei rakennakaan perhekuntoutusyksikköä Voivalaan. Merikratos ilmoitti vetäytyvänsä hankkeesta asukkaiden vastustuksen takia.

Lähiasukkaat valittivat Turun hallinto-oikeuteen Kaarinan kaupunginhallituksen päätöksestä myydä omistamansa osat korttelista Merikratos Oy:lle ja Kaarinan Vuokrataloille. Asukkaat tekivät päätöksestä myös oikaisuvaatimuksen, jonka kaupunginhallitus hylkäsi.

Paikkatietopäällikkö Sami Kääriäinen kommentoi ( Kaarina-lehti 8.1. ), ettei oikaisuvaatimuksessa noussut esiin mitään sellaista, mikä edellyttäisi päätöksen kumoamista. Päinvastoin oikaisuvaatimus sisälsi hänen mukaansa väärää tietoa.

– En usko, että asukkaiden valituksella olisi ollut edellytyksiä menestyä oikeudessa, mutta ajan säästämiseksi päätimme vetäytyä hankkeesta ja etsiä muita tontteja, Merikratoksen toimitusjohtaja Henna Komonen perustelee.

Merikratoksen perhekuntoutushanke on kohdannut Kaarinassa yllättävää vastarintaa. Alun perin yritys oli rakentamassa perhekuntoutusyksikköä Auranlaakson Silvolanmetsän alueelle, mutta myös siellä hanke kaatui asukkaiden vastustukseen.

– Vastustuksen määrä on yllättänyt. Tällä hetkellä kartoitamme sopivia kohteita myös muista kaupungeista, Komonen toteaa.

Teksti: Heinimaija Hirvonen