Mielipitei: Kiitos Kimmo Hollménille

0

Kiitos, Kimmo Hollmén: olet laittanut alulle hyvän arjessa auttamisen hankkeen, tässä vaikeassa tilanteessa haavoittuvimpien henkilöiden hyväksi, ilman ehtoja.

Varsinaista vaikeutta sain kokea perjantaina sekä lauantaina tekemilläni soittokierroksilla yhteiskuntamme elimiin, joihin molemmat olemme koko ikämme maksaneet veroja, yrittäessäni saada ruokakuljetusta 92-vuotiaalle entiselle naapurilleni ja myös itselleni (olen 80-vuotias).

Käydyissä puhelinkeskusteluissa esitettiin kaikenlaisia ehtoja ennen kuin nämä yhteiskuntamme elimet voivat meitä auttaa, esimerkiksi kuulummeko ruokahuollonpalveluun ja jatkuuko ilmainen ruokakassin jako normaalisti seurakunnan järjestämänä.

Olin niin hämmentynyt ja oikeastaan avuton saamistani tiedoista, kunnes tuttavani Kaarinasta soitti ja kertoi kuulleensa radiosta Kimmo Hollménin järjestämästä avusta. Sain häneltä myös Hollménin puhelinnumeron. Soitin Kimmo Hollménille, kerroin huoleni, ja hän ilmoitti kauppatavaroidemme tuonnin järjestyvän ilman ehtoja ja kuluja.

Hollmén itse kertoi yllättyneensä, kuinka moni paikkakuntalainen oli hänelle ilmoittautunut mukaan tähän vapaaehtoiseen auttamistyöhön. Kiitos myös teille jokaiselle mukaan tulleelle.

Tuula Mäki-Laurila

PS. Piispa Teemu Laajasalo on ilmoittanut, että he tekevät työtä tässä vaikeassa tilanteessa järjestämällä kirkoissa tilaisuuksia hiljentymiselle.