Mitä kuuluu, Clear? Sulkapalloseura vuoristoradalla tänä keväänä

0
Valtteri Niemisen tuuletus SM-kullan ratkettua Vantaan Energia Areenalla.

Mahtavin onnistuminen tällä kaudella? Seuramme ykköspelaaja Valtteri Nieminen voitti helmikuussa miesten kaksinpelin Suomen-mestaruuden Vantaalla. Mestaruus oli pitkäaikaisen ja määrätietoisen harjoittelun tulos.

Kauhein hetki tällä kaudella: Seuramme järjestämän Clear Eliitti 2020 -turnauksen peruuntuminen koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Sinne olisi tullut noin 300 pelaajaa ympäri Suomea. Hyvällä yhteishengellä tulemme tästäkin selviämään.

Miten aiotte päästä tällä kaudella vielä tavoitteeseenne? Määrätietoisella harjoittelulla.

Jos käy tällä kaudella katsomassa yhden teidän ottelunne tai tapahtumanne, mitä ei kannata ainakaan missata? Tällä kaudella se saattaa olla mahdotonta koronaviruksen takia, mutta mikäli seura pystyy järjestämään eliittiturnauksen vielä tänä vuonna, sinne kannattaa tulla katsomaan huippusulkapalloa!

Onko teille syntynyt omia hokemia tai käsitteitä, joita muut eivät täysin ymmärrä? ”Kyl ne osaa pelaa” – tuoreen SM-kultamitalistin haastattelussa antama kuvaus clearilaisista sparrauskavereistaan. ”Meidän seura” – clearilaisten käsite, joka kuvaa seuramme yhteishenkeä niin pelikentillä kuin vapaaehtoistyössä.

Mitä ulkopuoliset eivät yleensä lajistanne käsitä? Sulkapallo on maailman nopein pallopeli. Sulan nopeus huippupelaajien iskulyönneissä lähenee 500 km/h, kun esimerkiksi golf-pallo lentää 365 km/h. Suurimpia väärinkäsityksiä on edelleen samastaa kilpasulkapallo tavalliseen kesäpeliin. Toki mukavia ovat molemmat, mutta näistä ensin mainittu on olympialaji.

Mitä kaipaatte eniten, kun kausi on ohi? Sulkapallokausi on pitkä, joten kauden päättyessä kaikki varmasti kaipaavat pientä lomaa. Lomalla yhteistreenien ja kilpakenttien kaipuu palaa kuitenkin nopeasti.

Kysymyksiin vastasi seuran puheenjohtaja Mika Valkonen .

Fakta: Sulkapalloseura Clear on perustettu vuonna 1994. Aktiivisia jäseniä on 180. Parhaat kilpapelaajat pelaavat valioluokassa eli Suomen ylimmässä pelattavassa luokassa. Kausi on syyskuun alusta toukokuun loppuun.

Juttusarjassa kaarinalaiset urheiluseurat vastaavat samoihin Kaarina-lehden kysymyksiin. Nyt vuorossa oli Sulkapalloseura Clear.