Moni lapsi jää ilman seurakunnan kesäkerhopaikkaa – pisin jono Littoisiin

0
Läpi ilmojen liukuminen oli leiriläisten mielestä hauskinta. Arkistokuva Piikkiön Kehityksen kesäleiriltä.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kesäkerhot ovat monille pienten koululaisten vanhemmille kesän pelastus. Suosiota kuvaa, että haku kesäkerhoihin alkoi viime maanantaina ja iso osa kerhoista täyttyi saman tien. Esimerkiksi Poikluoman ja Littoisten seurakuntatalolla järjestettäviin kerhoihin ei ole enää vapaita paikkoja.

Yhtymän kesäkerhoissa on mukana vuosittain noin 300 lasta. Tulijoita olisi enemmän kuin on paikkoja.

– Kymmenestä kesäkerhostamme kuusi on jo täyteen varattuja ja lapsia on myös jonossa odottamassa mahdollisesti vapautuvia paikkoja. Tällä hetkellä eniten lapsia on jonossa Littoisten seurakuntatalon kesäkerhoon, varhaiskasvatuksen ohjaaja Päivi Sillanpää kertoo.

Kesäkerhojen suosiota selittää ainakin osittain huokea hinta, sillä neljän viikon kesäkerho maksaa keskimäärin saman verran kuin viikon mittaiset liikuntaleirit.

Kesäkuussa suurin tarve


Seurakunnan kesäkerhot on tarkoitettu ensisijaisesti 1.–3. luokan aloittaville koululaisille. Etusijalla ovat lapset, jotka kuuluvat evankelisluterilaiseen seurakuntaan.

Kerhot alkavat kesäkuun alussa ja kestävät eri toimipaikoissa 2–4 viikkoa. Tänä vuonna seurakuntayhtymä järjestää kesäkerhoja ainoastaan kesäkuussa.

– Viime vuonna järjestimme viikon mittaisia kerhoja myös elokuussa, koska koulut alkoivat myöhemmin. Jonkin verran tulee kyselyjä heinä-elokuussa järjestettävistä kerhoista, mutta suurin tarve kesäkerhoille on selkeästi kesäkuussa, Sillanpää perustelee.

Myös seurat järjestävät toimintaa


Seurakuntayhtymän lisäksi kaupunki, yhdistykset ja seurat järjestävät Kaarinassa toimintaa kesällä. Tekemistä on pääasiassa kesä- ja elokuulla. Halvimmillaan viikon leirille pääsee 60 eurolla, kalleimmat leirit maksavat lähes 200 euroa viikolta.

Urheiluseurojen järjestämät kesäleirit ovat pääasiassa muutamien päivien tai viikon mittaisia leirejä, jotka sopivat ohjelmansa puolesta muillekin kuin lajin harrastajille. Suurin osa leireistä on päiväleirejä, joista lapset haetaan illaksi kotiin. Poikkeuksena ovat Piikkiön Kehityksen ja Piikkiön Palloseuran kesäleirit, joissa myös yövytään.

Piikkiössä ei ole seurakunnan kesäkerhoa, mutta MLL Piikkiö järjestää eka- ja tokaluokkalaisille lapsille suunnattuja toimintaviikkoja kesä- ja elokuussa. Toimintaviikkojen tarkemmat ajankohdat selviävät kevään aikana.