Naapuriapua aloitellaan Kaarinassa

0
Makaronia on hankittu koteihin suuria määriä.

Facebookissa eri ryhmissä havahduttiin jo siihen, että monet ovat jumissa kotonaan ja tarvitsisivat esimerkiksi kaupassakäyntiapua. Terveet kaarinalaiset voisivat käydä kotona olevien puolesta kaupassa ja postissa.

Erityisen paljon ajatuksesta on innostuttu Piikkiössä ja Kuusistossa.

Ennen kaikkea apua tarvitsevat nyt riskiryhmiin kuuluvat, kuten iäkkäät. Yli 70-vuotiaita on velvoitettu pysymään etäällä ihmiskontakteista, mutta moni heistä ei ole Facebookissa tai muunkaan sosiaalisen median piirissä, eivätkä he tiedä, että auttajia olisi lähellä.

Kimmo Hollmén aloitteli useita Facebookin naapuriapu-keskusteluja ja lupautui Kaarina-lehden otettua yhteyttä yhdyshenkilöksi, joka välittää somen ulkopuolella olevien toiveita some-ryhmiin.

Hollmén tunnetaan Kaarinassa keskustan paikallispoliitikkona.

– Oma kalenterini on tyhjentynyt koronaviruksen vuoksi, joten tässä on aikaa tehdä hyväntekeväisyys- ja vapaaehtoistyötä. Ja on tärkeä saada vanhat jäärätkin pysymään kotona! hän naurahtaa.

Idea syntyi, kun hän oli vienyt polttopuita kotikaranteenissa olevalle veljelleen Petri Hollménille . Petristä voi lukea lisää tämän lehden takasivulta.

Kimmo Hollmén miettii, että Facebookin naapuriapu-verkosto on kohtalaisen riskitön, sillä auttajat ovat omilla nimillään ja kasvoillaan mukana. Toki iäkkään kannattaa olla valppaana eikä uskoa kaupassakäyntirahoja kenen tahansa matkaan.

Myös Littoisissa on käynnistetty Littoisten kyläkirkon kanssa naapuriapua, mutta käytännöt ovat vielä auki. Kaarinan seurakunnassa ei ole vielä tehty päätöksiä asiontiavusta. Myöskään kaarinalaisista yhdistyksistä ei ole tiedotettu, että ne olisivat tulossa auttamaan kotikaranteenissa olevia. Lisäksi suuressa osassa järjestöistä aktiivit ovat itse riskiryhmiin kuuluvia.

Kimmo Hollménin yhteystiedot: 040 556 1809, kimmo.hollmen@gmail.com.