Pahimus: 2020-luvun kullatut muistot

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

1980-luvun lapset muistavat Kaarinasta Hartwallin jännittävät tehtaat, Rauhalinnan ja Lemun metsäiset retkeilymaastot sekä vilkkaasti liikennöidyn ykköstien Turun ja Helsingin välillä, joka esitteli ohikulkijoille uutuuttaan hohkannutta Kaarinan keskustaa. Niin se aika kultaa muistot.

2000-luvun lapset muistavat mahtavat harrastusmahdollisuudet ja -olosuhteet uunituoreen jäähallin, tenniskeskuksen ja lukuisten keinonurmikenttien myötä. Uimarannoilla vesi oli lämmintä, mutta ennen kaikkea puhdasta. Niin se aika kultaa muistot.

Mitähän 2020-luvun lapset muistelevat? Luokkahuoneet olivat jännittävästi vieri vieressä koulun pihamaalla, kouluruokaa nautittiin hauskoista kertakäyttöastioista ja Kaarinan keskustassa koulumatkalle tahtia löivät kilpaa paalutuskoneet. Uimavesi lämpeni entisestään, ja sinilevän mielikuvituksellisia kuvioita oli kutkuttavaa seurata rannoilta.

Keskusta kasvoi kohti taivaita, ja Rauvolan sekä Lemun retkeilymetsät raivattiin rivi- ja omakotitalojen alta palsta palstalta ohuemmiksi, joten kavereita oli paljon enemmän. Pallopelit jatkuivat lupailuista huolimatta samalla parketilla Littoisissa, jossa isä ja äitikin olivat lapsina pelanneet. Jäähallista loppui tila kesken, joten luisteluharjoituksiin sai seikkailla Turkuun. Ja jotenkin koronapeliä pelattiin silloin tosi paljon.