Pahimus: Missä viipyy Suomen Koronaliiton lausunto?

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Suomen Koronaliitto on pysytellyt hämmentävän hiljaa viime aikoina, vaikka liiton edustama laji on joutunut päivittäin uutisiin ikävissä yhteyksissä. Liiton tulisi ottaa viipymättä kantaa koronan kuolemantapauksiin ja lajin yleiseen huonoon maineeseen tällä hetkellä.

Pahimus myöntää, että peliriippuvuuden ehkäisy on mennyt viime aikoina aika pitkälle. Koronalta suojaudutaan hengitysmaskein ja asettamalla ihmisiä karanteeniin. Kenties koronalautojen oston ikäsääntely ja silmikollinen kypärä koronapeliä pelattaessa olisivat ihan riittäviä toimia? Lisäksi yksi laji on saanut suhteettomasti kritiikkiä, eikä keskustelua biljardin, tikkataulun tai dartsin vaaroista ole edes aloitettu.

Uutisointia hämmentää toisaalta väärinkäsitykset siitä, mitä käsitteellä korona tarkoitetaan. Sanallahan voidaan viitata myös auringon uloimpaan kaasukehään, josta lähtevät aurinkotuulet. Ne taas aiheuttavat maapallolla revontulia. Yllättävää ei olekaan, että Suomen ensimmäiset koronatapaukset ilmaantuivat Lappiin. Pahimus muistuttaa, että toki koronalta kannattaa suojautua – korona on kuumempi kuin itse aurinko, joten palovammat ovat mahdollisia – mutta lähin korona sijaitsee 150 miljoonan kilometrin päässä ja lähikontaktit ovat toistaiseksi epätodennäköisiä.