Pahimus: Mokomakin kivikasa

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kaarinan naapurissa Liedossa taistellaan. Metsäpirtin tanssilavan lähiasukkaat ovat tehneet useita valituksia hallinto-oikeuteen, koska tanssimusiikki häiritsee heidän elämäänsä.

Pahimus ymmärtää, että tanssimusiikki ylittää ärsytyskynnyksen. Se ihmetyttää, miksi juuri humpan vihaajat ovat varta vasten muuttaneet tanssilavan viereen, joka on ollut paikalla liki 70 vuotta.

Mutta hei, jaxuhalit Lietoon. Kaarinassa ymmärretään huoli: täälläkin on runsaasti elämää kuormittavia häiriötekijöitä. Täällähän monet ihmiset joutuvat asumaan meren rannalla. Kuvitelkaa, jos joutuisitte itse kuuntelemaan laineiden liplatusta ja lokkien kirkunaa ympäri vuorokauden… Rannoilla on käyty tekemässä melumittauksia ja pari lokkia on haastettu oikeuteenkin, mutta tilanne ei ole merkittävästi parantunut.

Sitten täällä on se Yltöisten Arboretum. Siellä tehdään kaiken maailman kasvikokeiluja. Tiedä, mitä vieraslajeja sieltä leviää meidän perunamaalle. Rauhaa häiritsevät myös uteliaat turistit, jotka menevät sankoin joukoin ihastelemaan kasviloistoa ihan kuin eivät olisi ennen alppiruusua nähneet.

Entä sitten Kuusiston linnanrauniot? Miten ihmeessä sitä kivikasaa ei ole saatu siivottua pois maisemaa pilaamasta, vaikka aikaa on ollut monta sataa vuotta? Joku menee vielä kiipeilemään sinne ja satuttaa itsensä.

Lietolaiset hei, kelle tästä voi valittaa?