Palloiluhallin rakennustyöt yhä epävarmoja: Kaarina suostui sopimukseen, mutta valittaja alkoi epäröidä

0
Valkeavuoren palloiluhalli on tulossa nykyisen urheilukentän kohdalle.

Kaarinassa luultiin jo, että Valkeavuoren palloiluhallin rakennustyöt voisivat alkaa. Kaarina nimittäin päätti suostua sopimukseen Lehto Tilat Oy:n kanssa. Lehto peruisi markkinaoikeusvalituksensa ja kaupunki korvaisi Lehdon asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, joita on kertynyt noin 10 000 euroa.

Lopullista pistettä asialle ei ole kuitenkaan saatu. Kaarinan teknisen johtajan Jyrki Haapasaaren mukaan Lehdon toiminnan seurauksena tilanne on mutkistunut eikä varmuutta sopimuksen syntymisestä enää ole.

Lehto veti Kaarinan markkinaoikeuteen, sillä yritys koki hävinneensä perusteettomasti tarjouskilpailun Peab Oy:lle. Neuvottelujen jälkeen Lehto tarjosi kuitenkin sovintoa, jossa Lehto vetää valituksensa markkinaoikeudesta pois ja voitaisiin palata alkuperäiseen suunnitelmaan, jossa Peab rakentaa hallin.

Palloiluhallin rakennustöiden piti alun perin alkaa jo vuodenvaihteessa, mutta valituksen vuoksi työt ovat siirtymässä vähintäänkin ensi syksyyn.

Teksti ja kuva: Maria Kesti