Kaarinalaisperheille harkitaan hyvityksiä päivähoitomaksuista

0
Kaarinan päiväkodeissa on ollut väljää viime viikosta lähtien. Arkistokuva Kuusistosta

Kaarinan päiväkodeissa oli viime viikolla normaalia väljempää. Varhaiskasvatuksen johtaja Päivi Kemppainen arvioi, että noin puolet lapsista on ollut hoidossa.

Kaarinassa sekä kunnalliset että yksityiset päiväkodit ovat tällä hetkellä auki normaalisti kaikille lapsille. Vanhempia kuitenkin kehotetaan hoitamaan lapset kotona, jos se on suinkin mahdollista. Nuhaisia lapsia ei saa tuoda hoitoon.

Kotona lapsiaan hoitaville perheille on luvassa helpotusta maksuihin.

Sivistyslautakunta käsittelee tänään keskiviikkona kokouksessaan varhaiskasvatuksen maksuhyvitystä. Pohjaehdotuksena on, että perheelle annetaan maksuhyvitys poissaolopäivistä silloin, kun palvelun järjestäjä, kuten kaupunki, esittää poikkeusolojen, lakon, ylityökiellon tai muun vastaavan syyn vuoksi lapsen hoidon järjestämistä kotona.

Laskutustiedot välitetään Kemppaisen mukaan sisäisesti, eikä maksuhyvitys edellyttä huoltajilta mitään toimia asiassa.