Peruttu, suljettu

0
Julkisia tapahtumia ei näillä näkymin järjestetä ainakaan kuukauteen Kaarinassa. Kuva Kaarina-talosta Runo-Kaarina-festivaaleilta helmikuulta.

Koronavirustartuntojen hidastaminen ja valtionhallinnon linjaukset ovat aiheuttaneet äkillisiä muutoksia Kaarinassa. Käytännössä lähes kaikki kaupungin tilat on suljettu ja tapahtumat ja ryhmät peruttu pitkäksi aikaa. Myös seurakunnat, lukuisat muut yhdistykset ja yritykset ovat ilmoittaneet sulkevansa ovensa. Esimerkiksi Kaarinan Messut on peruttu.

Maan hallitus on kieltänyt yli 10 henkilön julkiset kokoontumiset.

Kaupat, ravintolat ja kahvilat ovat toistaiseksi niitä harvoja paikkoja, joilla oli – ainakin tiistaisten tietojen mukaan – yhä mahdollisuus pitää ovensa auki.

Tiedotteita Kaarina-talon ovella


Kaarinassa suljettuina ovat esimerkiksi kirjastot, uimahalli, kuntosalit ja sisäliikuntapaikat sekä iäkkäiden toimintayksiköt.

Kaupungin palvelupiste Fiskari on auki kello 9–16. Muuta asiointia Kaarina-taloon ei saa tehdä. Palvelupisteeseen pääsee soittamalla ovikelloa tai varaamalla ajan etukäteen. Piikkiön palvelupiste on suljettu.

Vaparin, Pontelan, Tupasvillan, Värttinän, Hovirinnan toimintakeskuksen ja Tiklin ovet pysyvät kiinni. Visiittiin, Tupasvillaan tai Kaarinakotiin ei voi varata uusia tilapäisen hoidon aikoja. Perhekahvilat ja nuorisotilat ovat tauolla.

Kansalaisopiston kurssit on peruutettu koko loppukeväältä, ja käynnissä olevat kurssit keskeytyvät. Kurssimaksut hyvitetään osallistujille.

Lasten Lystikkäät on peruutettu koko keväältä. Leikkipuistotoiminta on keskeytetty toistaiseksi.

Päiväkodit pidetään auki, mutta suositus on pitää lapset kotona.

Kouluissa järjestetään opetusta ainoastaan niille esikoululaisille ja 1.–3.-luokkalaisille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla.

Koulutyötä ei kotonaoloaikana katkaista, vaan opiskelua jatketaan Wilman ja etäyhteyksien avulla.

Rajoitukset ovat jo voimassa


Ruokakassijakoja ei näillä näkymin Kaarinasta löydy. Esimerkiksi Kaarinan seurakunnan Ruokis ja helluntaiseurakunnan ruokakassijako on keskeytetty.

Uimaseura Uikaa ei järjestä avantouintia. Kino Piispanristi on suljettu. Teatterinäytökset Kaarinassa on peruttu. Mökki Galleria on kiinni. Urheilu- ja harrastusseurat, kuten partio, ovat keskeyttäneet toimintansa. Palvelutori Eerikki, Puntari ja SPR Lähitupa ovat kiinni.

Monet pikaiset muutokset esimerkiksi Kaarinan kaupungin toimissa ovat mahdollisia. Kaupunki tiedottaa muutoksista verkkosivuillaan sekä Kaarina-talon pääovella julkaistavissa tiedotteissa.

Rajoitukset ovat jo voimassa.