“Toivo valaisee pimeässä” – Kaarinan kirkon valoilla lohdutetaan etänä

0
Kaarinan kirkon valot sytytetään joka ilta seitsemältä.

Kaarinan seurakunnan kappalainen Tatu Kuoppala käveli viime viikolla yöpimeässä Kaarinassa ja mietti presidentti Sauli Niinistön sanoja. Niinistö oli puhunut siitä, miten nyt korona-aikana on oltava fyysisesti kaukana mutta henkisesti lähellä.

– Kirkonhan pitäisi olla tällaisessa ajassa toivon välittäjänä, mutta me seurakunnan työntekijät emme voi tällä hetkellä juuri tavata kasvotusten emmekä pyytää ihmisiä kokoon. Ajattelin kävellessäni yksin pimeässä, että on se aika toivotonta, kun jopa kirkko on nyt pimeänä ja meidän toimintamme on ajettu alas, Kuoppala kertoo.

Samalla heräsi ajatus: eihän kirkon tarvitse olla todellisuudessa valoton.

Muut seurakunnan työntekijät innostuivat Kuoppalan ajatuksesta. Nyt toivon valot syttyvät Kaarinan kirkolla joka ilta kello 19.

– Kirkon valot toimivat kaarinalaisille toivon merkkinä ja toivon välittäjänä. Haluamme kertoa, että vaikka emme voi tavata, olemme silti täällä, Kuoppala sanoo.

Valot ovat päällä viidentoista minuutin ajan. Sinä aikana kirkon työntekijä pitää pienen rukoushetken kaarinalaisten ja maailmantilanteen puolesta. Kuoppala vinkkaa, että samaan rukoukseen voi yhtyä kotona.

Hanna Voutilainen Kaarinan Kuvaajista nappasi kuvan Kaarinan kirkon toivon valoista viime perjantaina kello 19. Teksti Maria Kesti.