Uusi sisähalli Kaarinan keskusurheilukentälle?

0
Tennispelaaja Anais Fernandez-Laaksonen Aktia Arenalla helmikuussa. Arkistokuva.

Kaarinan keskusliikuntapuisto aiotaan kaavoittaa uudelleen, jotta sinne olisi mahdollista rakentaa uusia sisätiloja.

Tenniskeskus Aktia Arena on tiedustellut kaupungilta mahdollisuutta laajentaa tai rakentaa keskusliikuntapuistoon uusi sisähalli. Myös muut alueen toimijat ovat olleet kiinnostuneita keskusliikuntapuiston kehittämisestä, ja paikalle saattaa olla tulossa uusia toimijoita.

Kaupunkikehityslautakunta päättää tänään keskusliikuntapuiston kaavoituksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Kaavalla tutkitaan mahdollisuuksia täydennysrakentamiseen sekä tarkistetaan liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä.

Esimerkiksi Erotuomarinkatu on ruuhkautunut suurissa tapahtumissa, ja jalankulkijat ylittävät tietä ristiin rastiin.

Alueen itäosassa on tällä hetkellä rakentamatonta tilaa. Rakentaminen sinne tarkoittaisi uusien kulkuyhteyksien avaamista pientaloalueiden läheisyydestä. Kaavassa tutkitaan, mikä järjestely olisi toimivin.

Kaavan osalliseksi voi ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen kaavoitus@kaarina.fi. Osallisia ovat ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava vaikuttaa huomattavasti. Osalliset saavat suoraan tietoa kaavoitustyön edistymisestä.

Keskusurheilukentällä on tällä hetkellä voimassa vuosina 2010 ja 2013 hyväksyttyjä asemakaavoja. Maat ovat kaupungin omistamia.