Valkeavuoren palloiluhallin tilanne yhä mutkallisempi – markkinaoikeus ehtinee tehdä päätöksensä ennen sopimusta

0
Palloiluhallin on tarkoitus tulla nykyisen kentän kohdalle.

Kaarina-lehti kertoi aiemmin, että sopimukseen Valkeavuoren palloiluhallista oli tullut mutkia matkaan. Nyt mutkien syyt kävivät selville.

Lehto Tilat Oy aikoo perua markkinaoikeusvalituksensa, mikäli kaupunki korvaa Lehdon asianajo- ja oikeudenkäyntikulut. Lehdon viestintäjohtaja Teija Kettunen kertoo Kaarina-lehdelle , että Lehto on edelleen suostuvainen sopimukseen, toisin kuin asiaa viimeksi käsitelleen Kaarina-lehden artikkelin otsikko antoi ymmärtää.

Kiistaa on rahasumman suuruudesta. Kun Kaarinan teknisen lautakunnan kokouksen esityslista julkistettiin, asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja arveltiin kertyvän noin 10 000 euroa. Juuri ennen kokousta Lehto ilmoitti tarkemman summan, vajaat 22 000 euroa.

– Valittaja perustelee korvaussumman tarkistamista sillä, että neuvottelutilanteessa oli vielä vajavaisia tietoja kertyneistä kustannuksista. Lisäksi oli väärinkäsitys korvaussummaan sisällytettävistä kuluista, taustoittaa Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari .

Tekninen lautakunta päätyi yksimielisesti siihen, että sovinto syntyy 10 000 eurolla, ei enemmällä. Tarkkaa korvaussummaa ehdotti Arto Elo (sd.).

Nyt sekä Lehto että kaupunki ovat odottavalla kannalla.

– Pienistä summista puhutaan, kun verrataan hankkeen koko kustannuksiin. Emme halua haitata Kaarinan hankkeita, mutta meidän mielestämme tämä hanke ei ole edennyt hankintalain mukaan ja haluamme pitää oikeuksistamme kiinni, sanoittaa Lehto Tilat Oy:n aluejohtaja Samuli Shidfar .

Kaarinan teknisen lautakunnan päätöksestä on sittemmin tehty oikaisuvaatimus. Kuntalaisen laatimassa oikaisuvaatimuksessa katsottiin, että kaupungin ei tule suostua sopimukseen.

Lautakunnan päätös sovinnosta ei voi saada lain voimaa ennen kuin oikaisuvaatimus on käsitelty. Se taas onnistuu vasta huhtikuussa. Siitäkin päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen.

– Sopimuksesta ei siis ole yhteisymmärrystä sen enempää Lehdon kuin kuntalaisten kanssa, ynnää Haapasaari.

– Lisäksi markkinaoikeus arvelee antavansa todennäköisesti ratkaisun Valkeavuoren palloiluhallista jo huhtikuussa.

Toisin sanoen markkinaoikeuden ratkaisu voi syntyä ennen kuin on edes mahdollista lyödä sopimusta Lehdon kanssa lukkoon.

Palloiluhallin rakennustöiden piti alkaa jo. Aiemman arvion mukaan markkinaoikeuden ratkaisu olisi syntynyt vasta tulevana syksynä. Kaupunki lähti sopimusneuvotteluihin Lehdon kanssa rakennustöiden kiirehtimiseksi.

Lehto veti Kaarinan markkinaoikeuteen, sillä yritys koki hävinneensä perusteettomasti tarjouskilpailun Peab Oy:lle. Neuvottelujen jälkeen Lehto tarjosi kuitenkin sovintoa, jossa Lehto vetää valituksensa markkinaoikeudesta pois ja voitaisiin palata alkuperäiseen suunnitelmaan, jossa Peab rakentaa hallin.

Teksti ja kuva: Maria Kesti