Vuoden YES Kummi on kaarinalainen yrittäjä Reetta Viinanen

0
YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, Reetta Viinanen ja YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

Valtakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto YES palkitsee vuosittain yrittäjän tai työelämän asiantuntijan, joka on toiminut vapaaehtoisena YES Kummina kouluyhteistyössä. Tänä vuonna vuoden tunnustuksen sai kaarinalainen yrittäjä Reetta Viinanen .

Viinanen on viestintä- ja voimavaravalmentaja, joka perusti Rohkeushyppy-yrityksen vuonna 2017. Seuraavana vuonna hän aloitti YES Kummina.

– Reetta Viinanen on aina lähtenyt innokkaasti ja ennakkoluulottomasti mukaan, kun häntä on pyydetty kouluyhteistyöhön. Hän osaa puhua työelämästä ja tulevaisuudesta rohkaisevasti ja kannustavasti, ja näyttää upeaa esimerkkiä nuorille omalla yrittäjätarinallaan. Reetta on osallistunut myös opettajankoulutuksiimme ja näin edistänyt opettajien yrittäjyys- ja työelämäosaamista, kiittää YES-verkoston Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio .

Tuore Vuoden YES Kummi uskoo, että yrittäjämäinen työnteko ja yrittäjämäiset ominaisuudet ovat jokaiselle tärkeitä taitoja, vaikka ei päätyisikään itse yrittäjäksi.

– Minulle on todella merkityksellistä, että voin jollain tavalla auttaa ja tsempata nuoria. Itse puhun nuorille rohkeudesta, sillä monesti meitä ihmisiä jarruttaa sellaiset ajatukset kuin ”en pysty, en osaa, en uskalla kokeilla”, Viinanen kommentoi.

– Korostan myös, että elämä ei useinkaan mene niin, että nuorena päättää, mitä tahtoo isona tehdä ja sitten se tapahtuu. Asiat muuttuvat matkan varrella, ja tärkeintä on, että pääsee tutkimaan ja kokeilemaan eri vaihtoehtoja sekä luottaa rohkeasti itseensä ja elämään.

Vuoden YES Kummi palkittiin maanantaina Turussa.

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummien ansiosta nuoret tutustuvat lähiympäristönsä yrityksiin ja työn tekijöihin.

– Työelämän muutoksen vuoksi oppimista tapahtuu paljon perinteisen koulutuksen ulkopuolella, mikä vaatii oppilaitoksilta lisääntyvää yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, muistuttaa YES-verkoston toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen .

YES-kummiportaaliin on rekisteröitynyt yli 400 yrittäjää ja työelämän vapaaehtoista. YES on yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, jonka jäseniä ovat Suomen Yrittäjät, Talous ja nuoret TAT, Nuori Yrittäjyys ry, Elinkeinoelämän Keskusliitto, OAJ, MTK sekä Suomen 4H-liitto.