Häh: Voiko Oskarinaukion saada takaisin parkkipaikoiksi?

0
Oskarinaukiolla on parkkipaikkoja uusille asukkaille, mutta niitä ei ainakaan vielä ole suuremmin käytetty.

Pohjola Rakennus ei ole vielä aloittanut Oskarinaukiolle suunnitellun kahden uuden kerrostalon rakennustöitä. Ensimmäistä kerrostaloa pystyttäneiden rakennusmiesten kontit ovat kadonneet paikalta, ja aukio on tyhjillään. Kaarina-lehden lukija kyseli, voisiko alueen vapauttaa takaisin pysäköintiin, parkkipaikkoja kun ei Kaarinan keskustasta aina heti löydä.

Vastaus on ei. Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Antti Saarinen kertoo, että toisen kerrostalon rakennuslupa-asiakirjoja valmistellaan parhaillaan.

– Haluamme pitää alueen vapaana mahdollista nopeaa rakennustöiden käynnistämistä varten, hän vastaa.

Rakentamisen aikataulu riippuu tällä hetkellä ennen kaikkea koronaepidemian kestosta ja siitä, elpyykö Suomen talous ja millä tavoin.

– Riippuu kuluttajien taloudellisesta tilanteesta ja heidän uskostaan talouden nousuun, milloin asuntoja ryhdytään varaamaan ja sen myötä kerrostaloa rakentamaan, Saarinen ynnää.

Oskarinaukiolle on myös tällä hetkellä varattu suuri parkkialue jo valmistuneen kerrostalon asukkaille sekä talon liiketilojen asiakkaille. Parkkialue on väliaikainen, ja asukkaille valmistuu myöhemmin parkkihalli kerrostalon kylkeen. Asukkaille varattu parkkialue on kuitenkin usein tyhjillään. Lukijat ovat kyselleet, saisiko sen yleiseen pysäköintikäyttöön.

Tähänkin vastaus on ei – ainakin toistaiseksi. Saarinen kertoo, että asukkaat ovat juuri muuttaneet uusiin koteihinsa. Heiltä voi tiedustella parkkipaikkojen hyödyntämistä todennäköisesti vasta loppukesästä, kun taloyhtiö on perustettu.

Uudessa kerrostalossa sijaitsevan Mehiläisen vuokrasopimukseen ei aiemmin kuulunut parkkipaikkoja, kertoo Mehiläisen Turun seudun työterveyden yksikönjohtaja Juha Hämäläinen . Tilanne on kuitenkin muuttunut.

– Olemme nyt sopineet vuokranantajan kanssa, että voimme väliaikaisesti käyttää pihan parkkipaikkoja. Mehiläisen henkilökuntaa on ohjeistettu käyttämään ensisijaisesti niitä, ja ne ovat myös asiakkaidemme käytössä. Näin siis omalta osaltamme helpotamme keskustan parkkipaikkaongelmaa, Hämäläinen taustoittaa.