Hovirinnan koulun lisämääraraha pääsi äänestyksen jälkeen eteenpäin

0
Tältä näyttää Hovirinnan koulun yhteyteen tuleva päiväkoti. Julkisivukuvan laati Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy.

Kaarinan kaupunginhallitus ei ollut yhtä mieltä Hovirinnan koulun budjettiylityksestä.

Kaupunginvaltuuston hyväksymän 14,2 miljoonan euron lisäksi hankkeelle tarvitaan 1,2 miljoonan euron lisämääräraha. Hallituksessa Sanna Vauranoja ehdotti, että alkuperäisessä budjetissa on pysyttävä, mutta äänin 8–5 hänen ehdotuksensa hylättiin. Lopulliselle päätöksentekijälle eli valtuustolle ehdotetaan siis budjettiylityksen hyväksymistä.

”Koulutalohankkeen toteuttaminen olemassa olevan määrärahan puitteissa ei ole nyt käydyn urakkatarjouskilpailun pohjalta kohtuudella ja hankesuunnitelman tavoitteet täyttäen mahdollista”, luonnehditaan Kaarinan teknisen johtajan Jyrki Haapasaaren ja rakennuttajapäällikkö Markku Leinosen laatimassa esityslistatekstissä.

Kaarinan teknisessä lautakunnassa käsitellään myös tänään tiistaina Hovirinnan koulun yhteyteen tulevan uuden päiväkodin pääpiirustuksia. Näillä näkymin päiväkodin rakentaa Peab Oy, ja sille on varattu 4,3 miljoonaa euroa. Päiväkoti rakennetaan KVR-urakkana.

Ensialkuun päiväkoti toimii väistötilana koululaisille, kun uudiskoulua tehdään.