Hyviä uutisia nuorille: ”Ensi kertaa vuosiin on näin paljon avoimia kesätyöpaikkoja”

0
Maatiloilla tarvitaan paljon kausityövoimaa. Siinä voi olla monelle suomalaisnuorelle mahdollisuus työllistyä.

Monen nuoren kesätyöt saattavat peruuntua koronaepidemian takia, sillä tarjolla olevien kausityöpaikkojen määrä on romahtanut esimerkiksi palvelualoilla. Samaan aikaan suomalaisilla maatiloilla on tänäkin kevänä tarvetta 15 000–20 000 kausityöntekijälle.

Normaalisti valtaosa maatilojen kausityöntekijöistä tulee Suomen rajojen ulkopuolelta, mutta muuttunut tilanne avaa Henkilöstöliiga Oy:n toimitusjohtajan Matti Mastokankaan mukaan ovia reippaille, paikallisille nuorille. Mastokangas kertoo, ettei yrityksellä ole ollut vuosiin tarjota näin paljon avoimia työpaikkoja nuorille.

Nuoret tuntuvat olevan myös aiempaa kiinnostuneempia maatilojen töistä.

– Ensi kertaa vuosiin olemme saaneet paitsi näin suuren määrän kausityöpaikkatoimeksiantoja, myös avoimia työpaikkoja nuorille. Marjanpoimintaan haemme esimerkiksi paljon myös yli 16-vuotiaita, Mastokangas kertoo.

– Pelkästään meillä Henkilöstöliigassa on alustavien neuvottelujen mukaan tarve noin 300 kausityöntekijälle Varsinais-Suomessa, ja ensimmäisiä tilauksia on jo alettu täyttää.