Kaarinan kaupungin työntekijöistä 90 lomautettiin, 70 vaihtoi työtä

0

Kaarinan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Tämän viikon maanantaihin mennessä noin 90 työntekijää oli saanut tiedon, että edessä on ajanjakso ilman töitä.

– Suurin osa on kokoaikaisia lomautuksia, ja kestot ovat keskimäärin muutamasta viikosta kuukauteen, kertoo Kaarinan henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala .

Lomautukset alkavat aikaisintaan toukokuun lopussa. Lomauttaessa työntekijän työnteko ja palkanmaksu keskeytyvät, mutta työsuhde pysyy voimassa.

Lomautusilmoituksia on annettu Kaarinan kaupungin varhaiskasvatuksessa, hammashuollossa, kulttuuri- ja kirjastopalveluissa, nuorisopalveluissa sekä puhtaus- ja ravintopalveluissa. Lisäksi koulunkäynninohjaajia on lomautettu.

– Ennen lomauttamista jokaisesta työntekijästä selvitetään mahdollisuudet siirtyä kaupungin sisällä korvaavaan työhön, Hanhiala toteaa.

Erityisesti sosiaali- ja terveysalan koulutuksen omaaville on pystytty tarjoamaan hyvin korvaavia töitä. Kokonaan korvaavissa töissä on yhteensä 68 työntekijää: 43 siirtyi ikäihmisten palveluihin, 13 terveyspalveluihin ja loput teknisiin ja hallintopalveluihin

Kaupungin työntekijät ovat etsiytyneet varsinkin palvelukoteihin, kotihoitoon ja terveyskeskukseen. Vajaa puolet on siirtynyt koulunkäynninohjaajan tai varhaiskasvatuksen tehtävistä hoitajan, lähihoitajan tai osastoapulaisen tehtäviin.

Lisäksi uusina tehtävinä valmistetaan kasvomaskeja ja järjestetään kauppakassipalveluita.

Osa-aikaisesti korvaavia tai täydentäviä töitä tekee 17 henkilöä. He ovat mukana ruokakassijaossa, ja tarjolla on myös käännöstyötä ja verkkopalveluprojektiin liittyvää työtä.

Tavoitteena on, että työntekijät pitävät vuosilomansa normaalisti lomakauden aikana.