Pahimus: Koronaolympialaiset

0

Helsingin Sanomat kertoi Oulunkylässä asuvasta miehestä, joka juoksi omalla parvekkeellaan maratonin. Matkan aikana mies kipitti parvekkeensa päästä päähän yli 7 000 kertaa.

Pahimus luottaa, että eukonkannosta ja suopotkupallosta kuuluisat suomalaiset keksivät muitakin koronaturvallisia lajeja. Esimerkiksi kansallislajistamme pesäpallosta saisi helposti kerrostalolähiöön soveltuvan version.

Peliin tarvitset: Kaksi vastakkain olevaa kerrostaloa. Parvekkeita. Muutaman pelaajan, joista lyöjä ja lukkari asuvat samassa perheessä. Mailan, pallon ja räpylöitä.

Säännöt: Lyöjä ja lukkari asettuvat parvekkeelle. Vastapäisen kerrostalon parvekkeilla otetaan kiinni palloa ja yritetään palauttaa se mahdollisimman nopeasti kotipesään. Lyöntivuorossa oleva juoksee lyönnin jälkeen viemään roskiksen. Jos pallo on hukassa edelleen hänen palatessa, lyöjä saa syödä pullan ja löhöillä loppuillan sohvalla. Peliin voi yhdistää myös muita kotitöitä.

Perisuomalaisista lajeista myös suunnistus sopii loistavasti karanteeniolosuhteisiin. Rastien sijaan kotona voi etsiä vaikkapa kadonneita avaimia tai puhelinta. Tässä pelissä lasten ei tarvitse kertoa, mihin he ovat ne piilottaneet edellisiltana, vaan he voivat piirtää kartan. Samalla tulee hoidettua kuvaamataidon tehtävä. Hermojen menettämisestä tulee sakkopisteitä vanhemmille.