Kuusiston K-Market rekrytoi nyt työntekijöitä – “Olin katsellut liiketilaa Kuusistossa usean vuoden”

0
Tähän se tulee: K-Market Kuusiston sisäänkäynti. Uuden oven paikkaa näyttää kauppias ja Kuusistonportin liiketilan omistaja Tuomo Hussi, joka on itsekin kaarinalainen.

Kuusistolaisten pitkäaikainen toive toteutui: Kuusistoon saadaan oma ruokakauppa.

Uutinen oli niin toivottu, että lukijat epäilivät maanantaina Kaarina-lehden verkkosivuilla sitä jopa aprillipilaksi. Kuusistonsillan pielessä olevaan liiketilaan, jossa viimeksi toimi kirpputori ja outlet-myymälä Kuusistonportti, avataan kuitenkin ihan todellisuudessa uusi K-Market.

Kiinteistön remontoi ja omistaa K-kauppias Tuomo Hussi , joka on paljasjalkainen kaarinalainen. 38-vuotias Hussi on kotoisin Poikluomasta.

– Olin katsellut tätä liiketilaa jo usean vuoden, mutta aiemmin neuvottelut eivät olleet onnistuneet. Vuodenvaihteessa päästiin viimein eteenpäin, Hussi sanoo.

Vain rakennuksen kuori jää jäljelle


Kuusistonportin rakennuksessa on nyt meneillään iso remontti.

– Käytännössä vain rakennuksen kuori jää jäljelle. Esimerkiksi sähköt, putket, ilmanvaihto ja salaojat täytyy uusia, Hussi esittelee.

Uusi sisäänkäynti tulee kulmaukseen, joka on lähimpänä Saaristotien ja Linnanrauniontien risteystä. Myymälä on rakennuksen korkeassa tilassa, jossa oli takavuosina venehalli. Matalampi osa jää kaupan taustatiloiksi.

Liiketilassa toimi alun perin Viherkosken venetalo, sen jälkeen Tammiston Puu-Center ja viimeiseksi Kuusistonportti. Tontilla on 1980-luvulla ollut myös Osuuskauppa, mutta sen rakennusta ei ole jäljellä.

K-Market Kuusisto avautuu kesällä 2020. Alun perin suunnitelmana oli avata kauppa juhannukseksi, mutta nyt odotellaan, mitä koronaepidemia tuo tullessaan.

Kauppaan tulee Smartpost-pakettiautomaatti ja Veikkaus. Myös muita ruokakaupan kylkeen sopivia palveluita havitellaan.

Paraistenväylä ei tuottane ongelmia


Hussi ei pelkää, että mahdollinen tuleva Paraistenväylä eli Kurkelantien jatke veisi asiakkaat. Liike on tarkoitettu joka tapauksessa pääasiassa kuusistolaisille asukkaille. Muita ruokakauppoja tai palveluita saarellahan ei ole.

Uusi tieyhteys Kuusiston läpi Paraisille voisi myös rauhoittaa liikennettä nykyisellä Saaristotiellä uuden K-kaupan kohdalla ja tekisi risteyksestä mukavamman autoilijoille. Hussin toiveena on saada Saaristotien ja Linnanrauniontien risteykseen liikenneympyrä.

Hussi on ollut K-kauppiaana seitsemän vuota. Hän on myös turkulaisen K-Market Portsan kauppias.

– Henkilökunnan rekrytointi uuteen ruokakauppaan alkaa lähiviikkoina, vinkkaa Hussi.

Hänen lisäkseen kauppaan tarvitaan kuusi työntekijää.

Uuden kaupan kokonaisala on 800 neliömetriä, myymälän pinta-ala 434 neliötä. Kaupan pihalle tulee 25 parkkipaikkaa. Rakennustyöt hoidetaan paikallisten yritysten voimin.